Seizoenen lijken te verschuiven en dus leek het  in navolging daarvan wenselijk om hetzelfde te doen met de voor vandaag aangekondigde openingsrit van het raceseizoen. Uit een inventarisatie via de Bello-groeps-app, en via andere media bij de Bello ’s die niet van dit handige communicatiemiddel gebruik maken,  bleek de interesse in een tocht op de racefiets het te moeten afleggen tegen de ATB-geïnteresseerden Coen, Ferry en Wiebe. Geen verrassing dus dat die Bello ’s vandaag bij de Spar present waren.
Coen, goed en wel uit Japan teruggekeerd, raakte niet uitgepraat over zijn belevenissen en indrukken van cultuur en gebruiken aldaar. Onvergelijkbaar met de hufterige onze volgens Coen.  Hij verheugt zich nu al op een tweede bezoek aan het land van de rijzende zon in de loop van dit jaar.
Overgaande tot de orde van de dag werd op voorspraak van Ferry besloten om de koffie te gebruiken in het vlakbij het chauffeurscafé gelegen  Vakantiepark Liederholt in Beekbergen. Coen had een route op zijn Garmin genaamd “ Mooi Mendel  “ , de oude eigenaar van het chauffeurscafé. Dus Coen op kop en Ferry en Wiebe in zijn kielzog op naar de koffie.
Het weer was mooi. Een nagenoeg windstille, zonnige en winters aandoende morgen. Geheel  in contrast met de paden in het bos die slecht begaanbaar waren en waar het zwaar fietsen was. Achter Laag-Soeren viel de zadeltas die Ferry ooit cadeau gekregen had uit elkaar. Gelukkig kon die met elastieken bij elkaar worden gebonden en konden we onze weg vervolgen.
De route “ Mooi Mendel “  leidde ons langs allerlei singletracks en lussen waar wij ons ATB-hart op konden halen. Dat deden niet alleen wij, maar ook de ATB-ers die hadden ingeschreven op een mountainbiketoer georganiseerd door de Eerbeekse ATB-vereniging  Last-Gear. Welk pad of track we ook linksom of rechtsom namen, reden we ze niet achterop dan reden we wel met ze mee of kwamen we ze tegen. Blijkbaar had de organisatie ook de route “Mooi Mendel”  uitgezet.
Nadat het een paar keer was mislukt kon Wiebe deze keer de mannen bewegen het “ stenen-pijlen-pad” te volgen. Een hele mooie single track waar we even geen toertochters tegen kwamen. Coen had echter het oog meer gericht op zijn Garmin dan op het stenen-pijlen- pad en op enig moment waren Ferry en ik die beste man helemaal kwijt. Gelukkig bestaat er zoiets als een telefoon maar verder dan een voicemail kwamen we niet.  Dus besloten Ferry en ik om maar naar het koffieadres te gaan. Onderweg lukte het toch om met Coen contact te krijgen en maakten we de afspraak elkaar bij Liederholt te ontmoeten. En zo geschiedde.
De koffie was goed maar gebak was niet voorradig. We moesten het doen met een koffiekoekje en een stukje verlopen campingcake. Voordeel hiervan was dat we met slechts€ 5,–  konden volstaan. Omdat een dobbelsteen niet voorhanden was werd met kop of munt de verslagschrijver bepaald. Wiebe was de gelukkige en kwijt zich bij deze van zijn taak.
De klok tikte inmiddels vrolijk door en met enige schrik constateerden wij dat het een latertje ging worden. Via de Varenne,  waar ook weer een leuke en uitdagende afdaling en singletrack werd gevonden, koersten we op huis aan. Wederom kwamen we toertochters tegen en dan blijkt dat enkele honderden ATB-ers mooie paden behoorlijk aan gort kunnen fietsen.
Ter hoogte van Laag-Soeren hadden we er genoeg van en werd ervoor gekozen om de laatste kilometers over het asfalt te fietsen. De met modder besmeurde fietsen  werden bij de Shell afgespoten en werd voldaan terug gekeken op de 50 km. lange ATB-tocht die wel eens de laatste van het seizoen zal kunnen zijn.  
Voor volgende week zondag hopen we op beter weer zodat we een mooie eerste Bello-rit op de racefiets  kunnen maken.      
 
2023670cookie-checkSeizoenen lijken te verschuiven……