Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Geen modder vandaag?

Gelokt door een lekker zonnetje op pad naar de Spar. De thermometer geeft -2 graden aan, de afgelopen dagen was het redelijk droog, dus: zou het dit seizoen de eerste dag zonder modder worden? Bij de Spar melden zich al snel Ruud, Arre en Wiebe. We besluiten via een zuidelijke route met een U-bocht naar een van de bekende pleisterplaatsen te rijden. Al vrij snel na het vertrek laat mijn Merida weten aan een stevige onderhoudsbeurt toe te zijn. Er klinkt een schurend geluid uit de buurt van de schijfrem achter. Arre zet meteen zijn technische competenties in en in no-time is het euvel redelijk goed verholpen. Snel verder en via allerlei paadjes rondom de Schaapsallee komen we op de lange juffer terecht en gaan we verder over de burgemeester Bloemersweg richting de Posbank. Aan het einde trek ik met Arre een sprintje bergop en gaat de hartslag stevig in het rood. Alvast een klein voorproefje voor volgende week als we weer op de racer zitten.

We vervolgen onze weg rechtsaf de Tunnekensweg op. Over de Worthrhedense hei in de stralende zon richting Imbos, Zwarte Berg, Valenberg en de Schalterberg. Ruud legt als vanouds flink de zweep erover en vertelt ondertussen over de HAL-huisjes die de Holland-America-Lijn in lang vervlogen tijden voor zijn medewerkers heeft laten bouwen.

Ik heb aangegeven dat ik vanmiddag met Magda onze jarige zoon Tom (28 alweer) in Utrecht ga bezoeken en dus op tijd thuis wil zijn. Wiebe stelt voor de koers te wijzigen richting restaurant Loenermark. Zo gezegd zo gedaan. Het blijkt een prima alternatief voor Victoria: de kelner serveert een voortreffelijke bak koffie met overheerlijke appeltaart, gevuld met noten en gedroogde vruchten, voorzien van een flinke toef slagroom. Dik verdiend na ruim 25 km in een stevig tempo.

Na een half uurtje vervolgen we onze weg en via allerlei omzwervingen in de omgeving van het oude zwembad (?!) keren we rond 12.00u. moe maar voldaan en inderdaad redelijk schoon weer bij de Spar terug. Zo ging een nat en uitermate modderig ATB-seizoen toch nog mooi ten einde.

De ATB in onderhoud en de racer uit het vet. Verheug me al weer op volgende week zondag…….
2023680cookie-checkGeen modder vandaag?