Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Toch maar fietsen

Zondag, 3 januari 2016.
Dit ATB seizoen heb ik nog niet met de Bello's in de modder vertoeft. Ik kan me niet herinneren dat zich een zondag voorgedaan heeft dat ATB'en een aantrekkelijk alternatief is voor mijn andere hobby, rennen in het bos. Want beste Bello's, al ben ik sportief aan het oog onttrokken, sporten doe ik wel degelijk! Maar mijn liefhebberij moet ik meermaals combineren met mantelzorg en dat betekent dat ik niet al te lang van huis kan zijn.
Ook deze zondag, geen ATB weer. Rennen heb ik gisteren al gedaan. Dan toch nu maar eens op de racefiets. Natuurlijk  doe ik dan Coens klimtour, ongeveer 75 km en 700 hm rondom de Posbank. Dicht bij huis. 
Na de Elsberg begint het te regenen. Welverdorie, en de buienradar gaf iets anders aan. Ik heb reeds een route gevisualiseerd en heb er dan moeite mee deze niet te volbrengen. Dus doorgaan. Na de Elsberg naar de Posbank, afzinken naar Rheden en direct met de rotonde mee omdraaien, weer omhoog. Vervolgens naar de lappedeken afdalen, bij Arne en de spoorlijn langs, via het Rozenbos weer omhoog. Inmiddels motregent het. Ik heb verkeerde overschoenen aan. De voeten zijn nat en koud. De handschoenen kunnen wel uit, ook nat. Van klimmen word je warm, gelukkig! Wederom naar Rheden afzinken en bij het 'oude Rhederhof' weer omhoog. Linksaf naar Rozendaal, bovenlangs en weer omhoog. En zo ga ik nog even door. Rozendaal en bovenlangs moet altijd 2 keer,…. (neuroticisme? Een charmante vorm van een neurose?)  
Veel fietsers kom ik niet tegen. Wel veel hardlopers, alleen, met z'n tweeen of in geordende groepjes. Wat me opvalt is dat de fietsers die ik tegenkom vandaag veelal groeten. Ik vermoed dat de omstandigheden daar debet aan zijn. Herkenning van gedeelde smart bij de geesten. Ook motorrijders groeten elkaar in de winter altijd in tegenstelling tot de ontmoeting in de zomer. (Ik dacht Jan op de ATB gezien te hebben,..)
Tegen elfen vind ik het welletjes. Inmiddels regent het niet meer. Ik ga langs de A50 naar het Noorden, steek het bos weer in en via de lange juffer naar Dieren. Half 12 weer thuis, nat, koud maar voldaan. De inspanning levert me de nodige endorfines, hoewel, sambal en/of een orgasme hebben hetzelfde effect,…..
2023770cookie-checkToch maar fietsen