Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Achter de krant of toch maar het bos in

Zondagochtend, 8.50u. Aankomst bij de Spar, goed en wel de MTB uit de auto en daar komt Arre al om de hoek. Even daarna arriveert tot onze verrassing ook Wiebe. Uit zijn app-je van gisteravond hadden we eigenlijk al geconcludeerd dat hij zijn kilometers gisteren al had gemaakt.
Heeft de rest van de Bello’s heeft na die app van gisteren gedacht, als de president niet komt dan hoef ik ook niet zo nodig? Ze liggen waarschijnlijk allemaal nog op een oor. En wat hebben ze weer een fantastische rit gemist J!
We besluiten zoveel mogelijk over hooggelegen zandpaden richting Mendel te gaan. Het bos is nat, maar het weer is zeer aangenaam. Zuid-west, o.a. via de Worth-Rhedenhei en vervolgens weer langzaam noordwaarts gaan we via allerlei voor mij onbekende paadjes naar onze tussenstop. Grote groepen ATB-ers komen ons tegemoet. Er blijkt  voor het eerst in de 30 jaren dat Wiebe hier rondrijdt een toertocht te zijn georganiseerd.
Net na tienen strijken we bij Mendel neer. Perfect getimed, want we zitten nog niet of een flinke regenbui spoelt de zaak nog eens extra schoon. Als we het gebruikelijke stuk appeltaart met slagroom hebben verorberd komt Bertus komt in zijn eentje binnenlopen. Goede reden om te besluiten nog iets langer te blijven zitten en even bij te kletsen.
Rond 11.00u. trekken we de stoute schoenen maar weer aan.  Het druppelt nog een beetje na als we  op pad gaan. Meteen over de A50 linksaf de diepte in vervolgen via allerlei mooie weggetjes rondom de Schalterberg leidt Wiebe ons over een fantastische route van kruip-door sluip-door weggetjes. We maken zelfs een extra rondje maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk komen we achter het oude kerkhof in Loenen uit. Tussen Loenen en Eerbeek pakken we nog een stukje bos mee en dan is het is mooi geweest met al die modder en vervolgen onze weg via de Harderwijkerweg. In Laag-Soeren gaat Arre rechtsaf richting Rheden. Om half een arriveren we bij de Spar, met het water in de schoenen maar heel tevreden met wederom een mooie tocht van zo’n kleine 50 km achter de doorweekte rug. Je moet er niet aan denken dat je vanmorgen vanaf een uur of tien na het ontbijt naar buiten zou hebben zitten kijken……..
2023840cookie-checkAchter de krant of toch maar het bos in