Vandaag vijf man op de racefiets bij de Spar en alleen Arre en ondergetekende, die gehoor gaven aan de oproep van Ferry om over de weg naar de MTB-route op Montferland te gaan. Ferry beschreef de route als 23 km aanloop, 17 km ATB, 1 km heen en 1 km terug naar de koffie in Zeddam, dan nog 7 km ATB route en tenslotte 25 km terug. De heenweg werden tot Angerlo begeleid door de racers. Die kozen vervolgens voor een andere route. De heenweg ging richting Loerbeek. Met strakke orders van Arre dat het niet boven de 26 km/uur mocht kwamen we redelijk ontspannen even voorbij Loerbeek op de drukke ATB-route. Prachtige single tracks met vanwege de drukte en de beperkte breedte slechts éénrichtingverkeer. In de eerste 17 km werden nog best vaak ingehaald door andere ATB'ers. Iets dat ons op de Veluwe vrijwel nooit overkomt. Dat lag voor een gedeelte ook aan mijn snelheid, die het tempo van ons drieën wat drukte. Verder ging het best voorspoedig tot circa 2 km voor Zeddam. Daar was een, voor ons onbekende, ATB'er zodanig onderuit gegaan, dat in afwachting van een ambulance er medische assistentie gewenst was. Bleek zo te zien uiteindelijk mee te vallen en nadat de ambulance gearriveerd was vertrokken wij weer. Toen wij in Zeddam aankwamen waren de racers alweer vertrokken. De koffie was goed, maar duurde lang. Op voorwaarde, dat wij geen lied zouden aanheffen, trakteerde Arre ons op de koffie met gebak vanwege zijn verjaardag. Wij hebben in stilte zijn hand gedrukt en verder genoten. Ook werd er gedobbeld. Ik gooide een twee en was daarmee gerust gesteld. De anderen zouden daar zeker overheen gaan. Echter wat bleek: beide heren gooiden allebei een één, waarmee ik de sjaak was. Omdat het al zo laat was werd besloten vanaf Zeddam Ferry's route verder 'verhard' te rijden. Had de heenweg Arre mij nog nadrukkelijk opgedragen niet boven de 26 te fietsen, terug ging dat geheel anders. Ferry nam de kop, om die tot aan de brug bij Doesburg niet meer af te geven. Voornamelijk reden we boven de 30, maar af en toe bleek ook de 40 geen enkel probleem voor Ferry. Over een geheel nieuwe route kwamen we uiteindelijk via Wehl en Angerlo weer op de Doesburgse brug. Arre pakte het nieuwe fietspad en bij de Doesburgse Dijk boog ik af naar Dieren en ging Ferry rechtdoor naar Ellecom. Ik had uiteindelijk 69 km op de teller en een prachtige rit gemaakt. Hieronder het deel van 17 km dat wij gefietst hebben. Het deel van 7 km is ook ingetekend. Dat houden wij nog tegoed.

2023860cookie-checkOver de weg naar de MTB-route Montferland