Uit het niets vanmorgen hoesterig, proesterig en een zere keel. Pia verordonneerde dat het het beste was niet te gaan fietsen. En wie ben ik om dat te weerspreken nietwaar? Dus, zo gezegd zo gedaan. Maar na een liefdevol bereid ontbijtje en een kop koffie achter de bijlage van de zaterdagkrant zag de wereld er rondom tien uur ineens veel beter uit. Dus in de fietskleren en proberen de Bello ’s te spotten. Welke richting zouden ze zijn gegaan? Na het mislukte rondje Apeldoorn en de Planken Wambuis van vorige week zou vandaag wel eens voor de richting Hoch Elten gekozen kunnen zijn.
Dus maar via Doesburg en Wehl richting Beek en daar ’t Peeske omhoog de Bello ’s tegemoet. Maar nog steeds geen Bello gezien terwijl te tijd begon te dringen. Nu wist ik dat Pieter er niet bij was en dus was er enige extra ruimte in tijd beschikbaar wellicht.
En ja hoor, op het fietspad, na ’t Peeske rechtsaf richting Elten, zag ik in de verte een peloton renners in het geel, rood en paars naderen. Vol in koers en waarschuwend voor “een” tegenligger.
Met een zoef, zoef, zoef en en hier en daar een schreeuw van verrassende herkenning “Hoi Wiebe” was het voorbij. Niet alleen de Tour de France wacht op niemand, het credo geldt ook voor Bello.
Mijn doel was geslaagd. Verder dus maar via Elten en Spijk de dijk op richting Tolkamer. Normaal een plek voor koffiestop, want 40 km. afgelegd, maar als je alleen bent stel je dat steeds maar uit. Met als gevolg dat ik ter hoogte van het Looveer in een bult hooi en uitkijkend over het Pannerdens kanaal een muesli reep als appelgebak en een slok water uit mijn bidon als koffie alterneerde.
Via Westervoort en langs ( het dijkje langs) de IJssel via Rheden en Ellecom terug naar huis waar mijn fietscomputer een tellerstand van 79 km. etaleerde. Wel iets minder dan de Bello ‘s ( 100 km. volgens Ferry ) maar meer dan om 7.30 uur vanmorgen was te verwachten.
Ook volgende week zondag ben ik niet van de partij. De 75ste verjaardag van Pia vieren wij met een familiefeestje aan de Noord-Hollandse kust waar Pia en ik a.s. woensdag al naar vertrekken.
Tot later dus maar en voor de AGR-gangers a.s. woensdag: zet ‘m op hé?
 
2024100cookie-checkBello wacht op niemand.