Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Weer een fraaie zondag

Na een korte nacht vanwege het bijwonen van het concert Night of the Proms in Ahoy, toch maar vroeg opgestaan. Tenslotte zou het vandaag weer prachtig weer worden en dan wil je toch niet onnodig lang in je bed blijven. We troffen zowaar Ruud en Maaike in Rotterdam en Ruud gaf aan te gaan fietsen, maar hem hebben we vandaag niet gezien. Wie waren er wel? Sinds we een Bello Groepsapp hebben met dank aan Arne, is er geloof ik gisteren tot laat in de nacht volop gecommuniceerd wie wat ging doen: op de racefiets of op de mountainbike. Het resultaat was 5 versus 5: Roel, Berend, Meindert, Arre en Willem vertrokken op de racefiets en Wiebe, Ferry, Coen, Rocus en ondergetekende gingen gezamenlijk letterlijk het bos in. Niet nadat Arre ons vertelde dat hij in het voorjaar zal worden uitgenodigd voor een bijeenkomst met de beheerder van de mountainbike route, we willen natuurlijk wel eens af van die vaste routes in het bos. De wandelaars hebben vaak niet in de gaten dat men zich bevind op de mountainbike route, met vaak de nodige verwijten richting de fietsers tot gevolg en over de honden van diezelfde wandelaars zullen we het maar niet hebben. Het betoog van Arre kwam er geloof ik op neer dat we nu geacht worden bij te houden wat we zoal beleven op de zondagmorgen.
Met de toezegging dat we gezamenlijk zouden koffiedrinken in het Oranje hotel Victoria splitsten onze wegen. Die belofte kunnen we maar beter niet meer doen, maar daarover later meer. We namen de gebruikelijke route, maar Wiebe wist een bijzonder leuk nieuw smal paadje vlak bij de Jutberg, resultaat was wel dat ik eerst een keer over de kop ging en vervolgens zo hard door een kuil knalde dat mijn zadel niet langer in de gewenste positie stond. Met de technische kennis van Coen was het vrij snel weer verholpen en verder op weg richting Victoria, natuurlijk weer in een voor mij  (soms te )hoog tempo. Het was al praktisch half elf toen we het chauffeurscaffe passeerden, helaas bleven we niet op de verharde weg, maar namen de route door het bos en raakten vervolgens aardig de weg kwijt.
We kwamen voor mijn gevoel halverwege Hoenderloo het bos uit.  Op weg richting Victoria kwamen we de mannen op de racefiets al tegen, die hadden de koffie al op, het was ondertussen al elf uur!! Na even Arre het verslag te hebben gedaan van 1 hond, 10 wandelaars en 12 mountainbikers op naar Victoria. Helaas viel de dobbelsteen vandaag weer niet gunstig. Vrij snel werd de koffie en appeltaart genuttigd en via de kortst mogelijke route richting huis. Ik was om kwart voor één thuis met volgens Ferry iets van 56 kilometers in de benen. Het was weer een prachtige zondagmorgen besteding, blij dat ik gegaan ben!! Oh ja Arre: op de terugweg bijzonder veel mountainbikers op de anders zo rustige route!!
 
2024560cookie-checkWeer een fraaie zondag