Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

verslag vierde dag en hoe zwaar het was

Verslag van de vierde GBBT dag van Villa Margherita in Tiglieto naar Balestrino.

Vanmorgen om half zeven werd ik gewekt door het balken van een ezel in de verte. Ons hotel Margherita zouden we na 2 nachten weer gaan verlaten. Het deed me toch echt denken dat we in een Fawlty Towers onderkomen zaten, helaas zonder Manuel, maar met een eigenaar die qua mimiek en gebaartjes zo zou kunnen doorgaan voor Mr. Bean. Het hotel werd bevolkt door een groep musicerende kinderen op cello's en enkele vaste bejaarde bewoners.

Het oefenen op de cello's ging gisteravond helaas door tot elf uur en aangezien het hotel behoorlijk gehorig is, duurde het vrij lang voor dat we sliepen en er wachtte ons een zware tocht volgens Harry, alle andere dagen waren hierbij vergeleken een makkie!!

Na een overvloedig ontbijt, met helaas voor sommigen geen yoghurt, stonden we allemaal om half negen weer klaar voor vertrek.

Na een flinke afdaling wachtte ons al na vier kilometer een historisch oude brug waar we even voor zijn gestopt. De route van vandaag zou volgens onze routeplanner Harry 121 km bedragen met 2200 hoogtemeters. Na een korte afdaling begonnen we aan onze klim van slechts 200 hm, vervolgens was het genieten met een fraaie afdaling met koffie in het vooruitzicht, echter voor het zover was, wachtte het tweede klimmetje en op ongeveer 33 km bij Giovo Ligure was ons koffie adres, compleet letterlijk en figuurlijk met enkele Italiaanse engelen!!

Ook vandaag zouden we de gehele dag toch wel weer de nodige steile klimmetjes van soms meer dan 10-12% voor onze kiezen krijgen, maar gelukkig waren ze nooit echt lang.

Na de koffie met alweer lekker Italiaanse gebak, op naar de volgende klim, ook deze wordt redelijk gezamenlijk gereden, dit was toch wel een dag dat de hele groep redelijk compleet bijeen bleef, uitzonderingen daargelaten!

De lunch was gepland op de top van de Colla del Bresca, ook dit was weer op een prachtige plek uitgezocht door onze Wim, onze alleskunner, chauffeur, cameraman, boodschappenman, kortom een niet te missen deelnemer van de GBBT, hulde voor die man. En natuurlijk ook hulde voor Harry, hoe heeft hij zulke mooie routes weten te plannen en de meest bijzondere locaties voor de hotels weten vast te leggen.

De route van vandaag ging veel door de bossen, met bijzondere fraaie uitzichten op de Middellandse Zee. Na de lunch ging het richting Colla del Melogno, de hoogste top voor vandaag op 1037 mtr.

Op de top werd afgesproken om gezamenlijk af te dalen en wat voor een afdaling, de fraaiste tot nu toe, van 1037 naar 64 mtr. Maarten en Coen hadden gesmuld!! Het meest gevaarlijke was nog de forse wind, maar genoten hebben we!!

Na de lange afdaling wachtte nog een leuke klim naar ons hotel op 393 mtr hoogte en zat ook de vierde dag van deze GBBT er weer op. Vandaag geen enkele lekke band of ander ongemak, op naar morgen. Grt. Pieter.
 

 

2024800cookie-checkverslag vierde dag en hoe zwaar het was