Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Cavi di Lavagna naar Tiglieto

Na een overvloedig ontbijt op de 3e verdieping met een prachtig uitzicht op de Middellands zee daalde iedereen af naar de begane grond met zijn eigen bagage. We starten over de boulevard, waarna we verder gingen over een niet verhard fietspad langs een riviertje. Deze cyclovia bracht ons veel verrassingen: prachtige weitjes met veel bloeiende bloemen en meters hoge bamboe, maar ook afdalingen van 20%, die we metgevaar voor eigen leven en te voet aflegden.
Nadat we dit pad via een gammele hangbrug met rammelende planken hadden verlaten, besloten we op de drukke hoofdweg te blijven.
In Gatorno hebben we koffie gedronken. Hierna zou al snel de eerste  klim beginnen. We moesten rechtsaf slaan, mar wat we niet wisten was, dat het al direct met 16% omhoog ging. Dus ging iedereen de eerste honder meter te voet! Hierna ging het nog steds steil omhoog. Zo steil, dat Ton omviel rn zijn knie bezeerde. Later voel ook Wim om met een gebroken voorderailleur. Hij moest deze klim in de bus naar boven. Op deze klim was er enige verwarring waar iedereen was en ook telefonisch overleg leverde geen precieze informatie wie waar was. Gelukkig kwam uieindelijk iedereen op de top aan voor een verdiende lunch.
Harrie en Wim gingen aan de slag om de derailleur te repareren. Nadat we gegeten hadden vertrokken we zonder Wim en Harrie voor een 30 km lange afdaling. Wim haalde ons al snel in toen we een lekke band van Rijck aan het repareren waren. Harrie haalde ons later in.
de tweede klim verliep zonder noemenswaardige problemen.
De derde klim kwam op het heetste moment van de dag en bleek zeer wisselend in stijgingspercentage: van 6-7 tot 16%.
Het was zo heftig, dat het "K-woord" viel, waarvoor Pieter later zijn "welgemeende" excuses aanbood.
Boven zat iedereen uitgeblust op een muurtje, voordat we weer afdaalden.
De vierde en laatste klim bleek heel gelijkmatig te verlopen, maar we moesten wel naar 698 meter!
Boven verzamelden we ons weer en reden het laatste stuk naar ons afgelegen hotel, dat basic bleek, maar wel helemaal OK.
Na een heerlijk diner met produkten uit de eigen tuin en heerlijke lokale wijn gingen we voldaan en moe naar bed.
2024820cookie-checkCavi di Lavagna naar Tiglieto