Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Het bos

Het bos in met Wiebe, Coen en Arjan
In het weekend van 5 april hadden wij, een dames MTB-groep uit Heemskerk, een weekend geboekt bij Polysport in Dieren. In dit arrangement zaten 2 MTB zwerftochten over de Veluwe, inclusief een voor- en en achterrijder. 
Vorig jaar waren wij dit spannende avontuur ook aangegaan en voor dit jaar kregen wij alle handen weer op elkaar voor dit plan, onder voorwaarde dat Veluwerijder Wiebe wederom onze gids en mental-coach kon zijn.
Na wat telefoontjes bleek dit inderdaad tot de mogelijkheden te behoren.
 
Op zaterdag 5 april vertrokken wij om 13.00 uur vanaf het terrein van Polysport met 8 dames in het roze/zwart en 2 Veluwerijders in de persoon van, inderdaad (hoera!) ‘onze’ Wiebe en Arjan. Daar waar wij heel blij keken, zagen wij toch een lichte teleurstelling op het gezicht van Arjan… Waren dit nu de 26 en 29ers? De dames leken en bleken wel 40+! Achteraf gezien verdenken de dames Arjan van een voorop gezet plannetje de tocht met enkele kilometers te hebben verlengd om zich te wreken voor dit teleurstellende feit.
Vol goede moed vertrokken wij dwars door bossen, heide, bergen en dalen.
En… onder de bezielende leiding van beide heren zijn we qua prestaties boven ons zelf uitgestegen. Het klinkt ons nog in de oren; "kom op, je kan het! Nog een klein stukje! Kijk naar waar je naar toe wilt, niet naar waar je angst voor hebt!" Bij de laatste aanmoediging ging het mis. De blik van 1 dame dwaalde toch af van de billen van Arjan richting een gevaarlijk dichterbij komende afgrond. We vonden haar een (paar) meter lager terug, gelukkig ongedeerd.
 
Afgesproken was om halverwege de tocht een kop koffie te drinken met een lekker taartje. We zijn heel wat leuke, gezellige plekjes voorbij gereden, maar onze Veluwerijders wilden steeds een dorpje verderop. Bij het bakkertje in Hoenderloo konden we dan eindelijk genieten van koffie met een heerlijk vers gebakje.
Na deze pauze stapten we weer fris op de fiets. We roken de stal, want ver kon het niet meer zijn… dachten we. "Nog 32 kilometer" deelde Arjan ons mee, met (en ik denk dat ik het goed zag) een lichte grijns rond zijn mond. Waar stoere Veluwerijders net warm beginnen te draaien, zonk bij de meeste dames de moed in de klikjes… "Nog 32 kilometer!"
Maar we hebben het gehaald, met z’n allen! 70 kilometer, ons ultieme record! Genoten van een prachtige tocht en wat smaakte dat koude biertje le- kurrrrr!
 
De volgende dag stonden ‘de bergen’ op het programma. Voor ons een flinke uitdaging, want in Noord-Holland valt deze tak van sport niet echt te trainen. Vanaf Polysport ging de rit naar Carolina Berg, dit keer achter voorrijder Coen aan. Onze steun en toeverlaat Wiebe sloot de rij. Het weer liet ons een beetje in de steek, maar wie heeft nu last van wat regen wanneer je met hartslag 188 een berg op ploetert? Wie de sterkste benen heeft is als eerste boven, maar wij moesten ook nog naar beneden. Voor een aantal dames zat de uitdaging in dat laatste… 
Wachten, nog even wachten, kijken, remmen en hopla… over de kop. 
In het bezoekerscentrum hebben we koffie gedronken. Vanaf hier stonden ons nog wat klimmetjes te wachten. Maar daarna brak de zon door, het landschap werd vlakker en de wereld zag er voor de dames weer wat vriendelijker uit. 
Coen wilde even het stof van zich af fietsen en schoot ervan door. Er ontstond een gat in het peloton, maar helaas voor Coen wist 1 dame toch redelijk in zijn wiel te blijven. Zodoende bleef het niet onopgemerkt dat ook Coen stuurfoutjes maakt. Ineens stond daar een boom midden op het pad waar Coen in een splitsecond in- en ook weer uit klom.
Gelukkig was er deze dag gelegenheid om midden op de heide te picknicken. Voor dit soort geluksmomenten hebben wij dames heel wat over. 
 
Op de terugweg langs de Hallhuisjes kreeg 1 van de dames materiaalpech… Wederom hielpen ‘onze’ mannen ons terug in het zadel en kwamen we weer veilig thuis.
Score van de dag: 1 koprol, 2 hertjes, 3 highlanders, 1 teek, 40 kilometer en 720 hoogte meters (naar boven afgerond).
Bello leden, mogen wij jullie danken voor het lenen van jullie rijders. Wij hebben 2 geweldige dagen gehad en zijn voornemens volgend jaar met de hele groep (11 dames) te komen fietsen. Benieuwd wie we dan (naast Wiebe) mogen aantreffen.
 
Les Tites Sancerres,
Sandra, Bianca, Mirjam, Marja, Marja, Lonneke, Patricia en Olga
 
2025240cookie-checkHet bos