Bij de Spar op deze zondagmorgen geen gedrang.
Ik ontmoet August,die mij toevertrouwt, dat hij vandaag 50 is geworden en voor her fietsgedruis nog even een rondje heeft gefietst.
Hij is bijna thuis en gaat zeker niet met Bello mee! Jammer..
Ik heb hem dingend uitgenodigd dit een volgend maal wel te doen.
Tegelijk met mij komt Coen aan.
We overleggen kort over de route!
Hij heeft de "Cantherellen-route"in zijn Garmin.
We besluiten de gok te wagen en maar te zien waar we uitkomen.
We rijden via Eerbeel, Loenen richting Beekbergen en slaan na de A-50 linksaf richting de gebroeders Mendel; dan weer rechtsaf richting Hoenderloo. Rechtsaf via het fietspad door het bos, waar we naar veel bochten en oplopende paden uitkomen op de weg Hoenderloo naar Apeldoorn. We slaan linksaf naar Hoog Buurlo. Aan het eind van de klim geeft de Garmin aan dat we linksaf moetn; dit blijkt een zandpad te zijn, wat ons af en toe stuurproblemen geeft met die dunne bandjes.
Uiteindelijk komen we bij de schaapskooi en gaan linksaf richting Hoenderloo. De hei is prachtig paars! Over het fietspad dat een soort achtbaan lijkt snellen we naar Hoenderloo. Coen zet er nu echt de sokken in. Dan rechtsaf richting Otterloo waar we koffie gaan drinken.Het gaat hard, nmaar de wind is een grote spelbreker. Na de koffie van Otterloo naar Schaarsbergen is in wip gereden. We slaan rechtsaf naar de Schelmse weg.
Bij Rosendael linksaf en zodra de weg omhoog gaat ben ik Coen kwijt; mijn benen trouwens ook.
De koek lijkt op; kramp in mijn bovenbenen dreigt voortdurend als ik wil aanzetten, maar door rustig door te rijden kom je er ook. Over de Posbank naar de Steeg tussen het drukke touristenverkeer door.
In Ellecom nog even de Lange Juffer op en bij de Kolonieweg blijken we toch mooi 90 km met 500 hoogtemeters te hebben gereden; gem. snelheid 28.7 km/h
Voldaan en vermoeid kom ik thuis en ben toch nog steeds jaloers dat ik vandaag niet de Grossglockner op ben gereden.
Volgend jaar beter.
Vervang deze tekst.
 
2025700cookie-checkBij de Spa