Bezint eer gij begint……………

Harry weet het al veel langer. Naven gaan veel langer mee dan velgen bij het wiel van een racefiets.
Met zachte remblokken tracht hij de discrepantie in levensduur te reduceren maar uiteindelijk blijft het verschil bestaan. Is dat erg?
Niet als er met een nieuwe velg en een "oude" naaf een nieuw wiel gespaakt kan worden. Dat kan altijd echter…….

Bij Shimano dura ace zijn de losse velgen (carbon/aluminium) en het opnieuw spaken van 2 wielen even duur als het aanschaffen van 2 nieuwe dura ace wielen. En dan gooi je dus prachtige naven, die nog minstens 2x langer mee zouden kunnen gewoon weg!
Nu mijn Shimanovelgen versleten zijn heeft dat mij doen besluiten om geen top Shimanowielen meer aan te schaffen. Met pijn in het hart neem ik afscheid van prachtig geproduceerd materiaal. Zinloos weggooien doet echter nog meer pijn!

Mijn oplossing is nu andere (goede) wielen waarbij een losse aluminium velg zo goedkoop is dat opnieuw spaken en ook de naven "oprijden" gewoon de meest logische optie gaat worden. Geen zinloos weggooien meer.

Nooit over nagedacht toen ik destijds de Shimanowielen aanschafte. Heeft Shimano natuurlijk ook nooit spontaan verteld.
Ik ga ze nog vragen om een regeling te maken dat indien je je goede naven met versleten velgen inlevert en opnieuw Shimano wielen aanschaft zij een prijsreductie geven en de naven op een of andere manier hergebruiken.
Zolang ze dat niet doen voor mij geen carbon/aluminium Shimanowielen meer!

2034320cookie-checkBezint eer gij begin