Bij de Spar staan klaar Wiebe, Jan, Maarten, Pieter, Meindert en Ferry. Ferry heeft al weer de nodige kilometers solo afgelegd en is gereed om zijn plek in het peloton weer op te eisen. En tot ieders opluchting bleek dat hij weer helemaal terug is; hij rijdt achteraan, vooraan, midden in de groep, duwt, trekt en moppert als een jonge hond. Prachtig!
Kootwijk is het doel. Afgelopen dinsdag bleek deze plek privé in 30 kilometer te bereiken, met Bello weten we er slingerend en klimmend door de bossen tussen Loenen, Beekbergen en Hoenderloo 42 van te maken. Als gevolg van de start om 8.30 uur (wie heeft zich verslapen?) zitten we om 10.00 uur al aan de koffie en gebak. Dankzij de groeten van Ton en Toos en hun fietstocht en de Hurricane van Bologna komt de Verenigde Staten uitgebreid aan de orde. Bij het vertrek uit het Hilletje worden we fotografisch vereeuwigd voor hun Facebook-pagina. Emma heeft hem geliked, om haar vader te plezieren.
Na de pauze wordt het wat rommelig, het tempo gaat omhoog, de Bello-trein kop over kop komt niet goed op gang (waar bleven de aanwijzingen van Wiebe?) om  vervolgens de groep op de weg Hoenderloo – Schaarsbergen uit een te laten vallen om twee snellere rijders, die het lef hadden om ons in te halen, bij te blijven. Hetgeen dus uiteindelijk niet lukte en Bello verspreid over de route achterlatend. Via Schaarsbergen en Arnhem-Noord pakken we de Emmapyramide en de Zijpenberg. Op de Berg volgt een tweede pauze. Het mooie weer, de fraaie plek en het vroege tijdstip nodigt uit tot uitgebreide contemplatie.  We zien Pieter plots langs spoeden, die vlak daarvoor aangegeven had de laatste beklimmingen te zullen overslaan, maar schijnbaar spijt kreeg en alsnog naar boven is gefietst. Op de Posbank en de kruising Bloemersweg/Lange Juffer splitst het peloton zich verder op, met 94 km op mijn teller (die het weer doet dankzij de tip van Willem) komt Eerbeek weer in zicht. In de middagzon, met de laptop op schoot, kan daar een dubbelslag worden uitgevoerd: lekker bijkomen en de tragische uitkomst van de dobbelsteen van Pieter bij deze uitvoeren. 
2026020cookie-checkBij de Spa