Vanmiddag de e-mails gelezen en geconstateerd dat voor de rit van vanochtend twee Bello’s zich keurig hadden afgemeld. Een derde meldde zich in zeer beperkte kring af wegens griepperikelen. Ja, zelfs voor onze president hebben niet alle ziektekiemen ontzag.
Als dit afmelden een nieuwe trend zou kunnen worden, krijgen we extra gespreksstof onderweg. Vanmorgen werd geraden naar waar die ene fietser uit Rheden is gebleven. Misschien dat de president hem treft in de grieppoli? Zou Facebook hier een uitkomst bieden?
 
Tweede opvallende ontwikkeling; terwijl Pieter, Berend, Willem en ik ons om 9.02 uur gereed maakten voor vertrek, vertoonde Ferry geen enkele haast. Hij treuzelde door totdat Coen plotseling de hoek om kwam zeilen. Ferry stelde daarop het rondje Netterden voor dat toevallig zowel op zijn als Coen’s Garmin al gereed stond. Tegen zoveel samenspanning konden de overigen niet op, hoewel de logica gelukkig aanwezig was: we trotseren eerst de harde zuidelijke wind waarna de terugreis peanuts zal zijn.
 
Vier van de zes rijders hadden afgelopen woensdag een straffe rit met groep 1 van de Veluwerijders gereden en hadden het ritme en tempo al weer snel te pakken. Met 32 km p/u op de teller werd de IJsselbrug naar Doesburg gepakt. Ferry, Coen en Berend deden daarna het kopwerk zodat de rest enigszins in de luwte kon rijden. Toch hield de draaiende wind redelijk huis achter in peloton.
Via Nieuw-Wehl, Wehl, Kilder, Braamt, Vethuizen, Rafelder en Wals kwamen we op de weg Gendringen-Netterden waar Pieter ontplofte en uiteraard na de nodige discussie besloten werd het gas terug te nemen. Heel Netterden bleek vervolgens gesloten (conform Willems voorspelling) zodat de koffiepauze 10 (!) kilometer werd uitgesteld. Bij Netterden aldus het Grenskanaal over om vervolgens via Borghees, op weg naar die koffie, Hoch Elten toch nog maar even aan te doen (dit keer van de oostzijde) en iedereen nog even helemaal los kon gaan. Deze sprint omhoog leverde alleen maar morele winnaars.
Na ruim vijftig kilometer kon bij de bekende bakker in Elten vervolgens funf grosse kaffee, ein cappuccino, vier apfelkuchen und zwei nusscreme worden besteld. De tafel en ruimte waren krap zodat een en ander intiem naar binnen werd gewerkt.
Na de pauze even langs het Peeske waar Coen en Ferry op hun gemak naar boven reden totdat bleek dat de schrijver dezes (winnaar van het dagschrijven geworden dankzij een fraaie gedeelde vijf en een zo nog mooiere echte zes) op 10 centimeter volgde en beide heren dwong tot iets meer inspanning. Na dit hoogtepunt werd de terugreis, ter bescherming van die ene late vakantievierder, in alle gemoedelijkheid afgelegd. Niet via Loerbeek maar via Heide, Holthuizen, Nieuw-Dijk, Loil en Angerlo werd de IJsselbrug weer bereikt, die nu minder onstuimig werd genomen. Rond 13.00 uur weer terug in Eerbeek met 94,6 km op de teller!
 
PS: hoewel de westerse bello’s al op het mountainbikeje zitten (is dit wel afgestemd?), kijk ik nu al uit naar volgende zondag waar Ferry hopelijk weer zo’n mooie groene wegrit uit zijn Garmin kan toveren.
2026470cookie-checkVanmiddag