Zondag 23 september.
Niet zo mooi als de voorbije weekeinden, meldden zich toch 7 fietsers bij de Spar, op deze koude morgen. (1,9 graad): Aart, Jan, Maarten, Rocus, Wiebe, Willem en scribent. Willem blijkt maandag te verjaren. Rondje achterhoek is dan het pandoer, immers Willem gaat trakteren!
We maken even de balans op. Waar zijn andere bekende Spar starters? ? Ruud zit waarschijnlijk in Haren, Ferry in Maastricht, Pieter is (alweer?) op vakantie, Ton en Meindert ? Arne wordt node gemist en Arre en Roel, ja die hebben waarschijnlijk ‘dienst’. Wat een geruststelling te weten waar iedereen zo ongeveer uithangt,….
 
Willem navigeert ons door de achterhoek, zijn favoriete terrein. Op naar Etten. Via de IJssel, Drempt, li-af en re-af, en weer li-af en re-af, naar Hummelo, en zo verder. In razende vaart natuurlijk, de bokken zijn los! Maarten en afgewisseld Jan sleuren op kop. Willem moet eigenlijk het meeste werk doen. Moet steeds weer naar voren om de heren de weg te wijzen. Even lijkt het erop dat Willem het zelf ook niet meer weet, maar na enig rondfietsen vinden we het bedoelde fietspad.
We kletsen wat, moeten bijpraten, het raceseizoen loopt teneinde. Wel blijken de mannen goed getraind. Met een gemiddelde van ruim 32 bereiken we Etten. Koffie, met gebak en een borrel. En dobbelen natuurlijk. Met 2 keer een 6 ben ik spekkoper.
 
Na de pauze blijkt bij een enkeling de borrel in de benen te zijn gezakt. Maar ook nu gaat het met gezwinde vaart. Met de wind overwegend in de rug gaat het via Lengele naar ’s Heerenberg, vervolgens op naar Peeskes bult. De klimwedstrijd lijkt ontbrand. Met Maarten ga ik de strijd aan en verlies deze op wiellengte.
Kop over kop gaat het via  Wehl, elderikseweg naar Angelo en Doesburg.
Maarten en ik zetten weer fors aan wanneer het viaduct van Doesburg in zicht komt. En almaar harder en harder en proberen vol te houden. Verdorie, een half wiel scheidt me van de glorieuze overwinning. De laatste kans, de IJsselbrug,…. Nu gaan de bovenbenen echt zeer doen. Maar die van Maarten toch ook? Op een banddikte verschil moet ik vandaag mijn meerdere erkennen in dat joch. Volgende zondag beter, moet ik toch meer trainen,…
Het was weer een heerlijke fietszondag. We hebben het droog gehouden. Met 85 km op mijn teller en bijna 32 gemiddeld zijg ik tevreden voor de TV.
2026560cookie-check  &n