Vijfde dag: Bormio-Bormia (Umbrail-Stelvio)
Na een enerverende nacht met een geweldige onweersklap en de daarbij benodigde regen zag het er van morgen weer mooi uit. Een ieder, was gezien de regenbui van gisteren, druk doende de nodige droge kleding en regenjacks etc. in te pakken in een extra tas omdat de weerverwachting in de namiddag regen voorspelde. Vol goede moed en na een stevig ontbijt werd er om 08.10 uur vertrokken nadat er nog het nodige herstelwerk was verricht aan een enkele fiets. Met mooi weer werd er vertrokken. We konden meteen aan de bak aangezien we vanaf het hotel(1065) meteen aan een klim van ongeveer 20 kilometer begonnen. Om via diverse bochten en mooie uitzichten na 1400 hoogte meters op de Passo dell Umbrail 2505 te belanden.
Na deze geweldige klim kwam er tweedeling in de groep. 11 Bello leden besloten om boven op koffie te drinken en vervolgens meteen de afdaling terug te maken naar het hotel in Bormio. De andere zes diehards besloten gezamenlijk de rest van de geplande tocht ook te volbrengen en gingen via een afdaling na een geweldige koffie stop in Gasthaus Alpensonne verder richting de noordzijde van de Stelvio. Net voor de klim werd er nog een goede lunch door chauffeur Wim verzorgd. Wim had de lunchtafels neer gezet in een daar aanwezige boomgaard. Na de lunch werd er begonnen aan de Stelvio die door de diehards allemaal met succes werd beklommen waardoor zij voor de tweede maal deze dag de nodige hoogte meters van 924 naar 2757 meter hadden gemaakt BRAVO.
De achter gebleven 11 Bello’s hebben in de middag wat minder hoogte meters gemaakt en wel van het hotel naar het centrum 1165 naar 1180. Ze hadden ook een geweldig lunch en hebben zich de rest van de dag, ieder op zijn eigen manier, vermaakt.
Tegen zes uur werden beide groepen weer samen gevoegd en was iedereen net op tijd binnen voordat de hemelsluizen open gingen en het water met bakken uit de lucht kwam.
Om 19.30 uur gingen we weer aan tafel voor een vorstelijke maaltijd. De gele trui zal weer overgedragen worden door Fred die vanmiddag al een aantal kandidaten de revue had laten passeren. Ferry wist al te vertellen dat we morgen bijtijds gingen vertrekken 08.00 uur en we allemaal nogmaals de Stelvio mogen beklimmen onderweg naar Merano.
 
2026640cookie-checkVijfde dag