Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Onderwerp: Ketting

Onderwerp: Ketting en smering

In november vorig jaar (TechNieuws #13) kwam de teleurstellende ervaring met “droge” smering ter sprake en kondigde ik aan dat er een vergelijkbaar experiment met “natte” smering (Cyclon MTB Wet Lube) zou volgen. Door eerst een onwillige heup en later onwillig weer heeft e.e.a. wat langer geduurd, maar de resultaten zijn er nu: in plaats van een schamele 2100km met droge smering bleek de ketting (Ultegra CN-6600 “triple”) nu 3850km mee te gaan voordat de fatale 0,75% slijtage was bereikt. Deze 3850km is ongeveer het gemiddelde over 9 van deze kettingen en dat is zeer laag vergeleken met de gemiddeld 5500km uit de ketting-test van Fiets (juni 2012). Al eerder was bekend (Op Pad), dat Shimano Ultegra een slecht presterende ketting was, slechter zelfs dan de ketting van de 105 groep. Vandaar nu een test begonnen (met “natte” smering uiteraard) met de Shimano Dura Ace ketting CN-7801, de enige Dura Ace ketting voor triples waarover t.z.t. weer bericht zal worden.

 
2034350cookie-checkOnderwerp: Ketting