Verrassend hé? Een bijdrage van mij aan Technieuws.Die bijdrage bestaat uit een ervaring die ik graag met jullie wil delen. 
Die ervaring was dat bij een sterke druk op de pedalen van mijn atb ( heuveltjes, modderpoel ) bij gebruik van het voorste middenblad de ketting steeds van het ene kransje naar het andere probeerde te komen. Een beetje jojoën als het ware. Kwestie van afstelling volgens mijn fietsenmaker. Maar nadat hij dat twee keer had gedaan en geen resultaat werd geboekt, werd het tijd voor een second opinion. 
De fiets naar een andere fietsenmaker gebracht die constateerde dat de sluitring tussen de pignon en de body (ja, zo leer je nog eens wat ) van een 10-speed cassette was terwijl op mijn fiets een 9-speed cassette is gemonteerd. Garantie tot de voordeur.
Harry geraadpleegd of dat het euvel kon zijn en die betwijfelde dat. Hij opperde dat er een andere reden kon zijn en gaf tevens aan hoe ik dat kon uitproberen. Maar het risico dat door mijn eigen toedoen de fiets helemaal onbruikbaar zou worden heb ik maar niet genomen. 
The proof of the pudding is in the eating en dat toetje werd tijdens de Bello-rit van afgelopen zondag opgediend. 
Nu maakt één zwaluw nog geen zomer maar het machientje draaide als een tierelier. En waarom zou dat morgen anders zijn.
Dus, als je problemen hebt met een onwillige schakeling dan hoeft dat niet altijd aan de afstelling te liggen. Het kán de sluitring zijn. 
Nu dus op naar mijn oude fietsenmaker om hem dat lesje ook te leren en het factuurbedrag ( 18,18 ) als lesgeld terug te vorderen.   

2034390cookie-checkVerrassend hé