Opdracht gekregen van Arne om het verslag te schrijven. Wat doe je dan? Gehoorzamen natuurlijk!

Geen Pieter vanmorgen (in de zon op Schier) dus dan maar in mijn eentje naar het startpunt bij de Spar. Op de Harderwijkerweg rijden Fred en Harry van de Wessies mij voorbij. Bij de Spar staat Ton al te wachten (heeft er al 27 km opzitten), Wiebe natuurlijk, Willem en Rocus. Even later arriveren Arne op een spliksplinternieuwe Isaac (mooie fiets!!) en Niels, zijn zoon die vandaag mee gaat. Geweldig idee.

De temperatuur is inmiddels gestegen naar 12 C, en het wordt snel warmer. Geen wind, ideaal fietsweer. Afgesproken wordt in Etten of Voorst (nabij de Duitse grens) koffie te gaan drinken. We fietsen langs Doesburg naar Hoog Keppel, alwaar ik het contact met de groep kwijtraak. Ik zit per ongeluk op kop, maar de rest volgt mij niet. Er wordt naar mij geschreeuwd te draaien. Maar daar doe ik te lang over omdat ik een beetje kwaad ben dat niemand mij gevolgd is (geen leiderscapaciteiten!), dus denken ze dat ik niet meer kom. Weg is iedereen. Mijn eigen schuld.

Via de mobiele telefoon spreek ik het koffieadres in Etten af en probeer zo goed mogelijk Willem’s route na te fietsen. Op het terras oreert Wiebe dat iemand die ja invult bij de vraag naar deelname aan de GBBT 2012 niet later wnn kan invullen en het formulier opnieuw insturen. Iedereen is het hiermee eens ondanks dat niemand het begrijpt. Na de pauze gaan we natuurlijk over de Peeskes bult (ja Harry is het eerst boven) en fietsen ten slotte vanuit Laag Keppel naar Doesburg helemaal langs de Oude IJssel. Met ruim 90 km op de teller sta ik weer voor de deur. (Zo’n mooie dag dat je daarna nog besluit samen even een rondje kasteel Hackfort te fietsen met een Gerardus kloosterbier als beloning)
 
2027590cookie-checkOpdracht g