Het is blijkbaar een aantal Bello ’s ontgaan dat er aan de openingsrit op de racefiets volgende week zondag een sluitingsrit op de ATB vooraf gaat. Want waarom verschenen anders alleen Ferry en Wiebe bij de Spar? Of heeft de buienradar roet in het eten gegooid? Jongens, een regenjasje aan en het leed is geleden.
Maar ook met twee Bello ’s kun je een geweldige mooie tocht maken zo is maar weer eens gebleken. Zonder ons ook maar enigerlei mate te houden aan de ATB-routes fietsten we richting chauffeurscafé voor de koffie. De paadjes konden niet klein genoeg zijn of we doken er in. Niet in de rustgebieden natuurlijk want zo zijn we dan ook wel weer.
Na 22 km. en een ware conditieslag op de natte en zwaar begaanbare (ruiter)paden en hier en daar flinke klimmetjes worstelden we ons naar de koffie met appelgebak. De chauffeur van de auto van Natuurmonumenten die ons passeerde op ons illegale traject groette ons vriendelijk. Zo kan het dus ook.
We hadden het te doen met drie man op racefietsen die net de koffie achter de rits hadden en nog naar Vorden moesten. Hopelijk is het volgende week zondag beter.
Na de eerste bak koffie kwamen een heel stel Veluwerijders ons gezelschap houden. Ze kwamen in twee groepen, een deel op de ATB en anderen hadden al gekozen voor de racefiets.
Onze terugweg liep via de Varenne en tot aan het tunneltje onder de A 50 door het Deelerwoud. Tot aan het witte huisje van van Ark volgenden we de ATB-route maar vandaar ging het weer kris kras het bos door met uiteindelijke bestemming het Shell station in Dieren om de bemodderde fietsen af te spuiten.
Het is eigenlijk verbazingwekkend dat onze fietsen het tot het eind van het ATB-seizoen hebben volgehouden. Het kraakt en piept hier en daar flink. Duidelijk is dat er een grote onderhoudsbeurt nodig is om ze weer up to date te krijgen.
En niet alleen onze fietsen maar ook de berijders daarvan waren aardig aan het eind van hun latijn. 45 Km. op de teller en een gemiddelde van 16,4 lijkt het niet zo heftig maar als de natte en soms slecht begaanbare paden en de venijnige klimmetjes worden meegerekend, dan krijgen die getallen een heel ander aanzien.
En zo eindigde het Bello-ATB-seizoen met een uitermate kleine bezetting maar de afwezigen wilden wellicht hun hun krachten sparen voor de openingsrit, zondag 6 maart aanstaande om 9.00 uur bij de Spar!
 
2027990cookie-checkHet is b