Als je het potentieel ATB’ers van van de Westelijke Bello’s optelt kom je op 3 man.  Het duo (Fred en Harry) dat zich zaterdag ochtend 8.45 uur bij de Spar op het parkeerterrein in de duinen bij Wijk aan Zee gereed maakte voor, weer een mooie tocht, overschreed daarmee een opkomst percentage van 65%.  De GPS van Harry had over de internetverbinding een lesboekje van Garretje via Rijck ontvangen. Hierdoor wisten Harry en ik hoe wij de maximale 29 km op de heenweg naar de charmante serveersters van Johanna’s Hoeve konden volrijden.  Bij aankomst wist Harry mij zelfs een gemiddelde van boven de 19 km per uur te melden. Een duo kan evengoed opgesplitst raken als een groter groep. Als riscofactor is hiervoor natuurlijk het jullie bekende krachtverschil aanwezig. Maar Harry had ditmaal een handicapfactor aan zijn fiets hangen. Zijn GPS bleek onze flitsende voortgang niet altijd goed te kunnen bijhouden. Met regelmaat hebben we daarom de GPS tijd gegund om te beslissen rechtdoor of anderszins. Of het een signaal van Altzheimer was weet ik niet maar dank zij de GPS we hebben ook nog een 420 graden rondje gereden. Daarna maar besloten zijn voorkeur voor dit rondje rond een molshoop te negeren, en het eigen gezonde verstand weer laten zegevieren.
Met de wind in de rug over de weg terug na een charmant geserveerde ‘koffie appelgebak zonder’  wilde Harry en het gemiddelde nog even opvoeren en zijn training conditie Fred oprekken afmaken.

Het lukte allemaal en beiden stapten een halfuurtje later voldaan in hun auto’s op weg naar huis.
Voor de goede orde vermeld ik dat Rijck zich in overzees bevond en daarmee in ieder geval fysiek en misschien ook wel legitiem verhinderd was.
 
2028040cookie-checkAls je het