Vandaag zijn present Arne, Arre, Coen, Maarten, Pieter, Ton, Willem en de schrijver van dit stukje. Een mooie opkomst maar natuurlijk geen verrassing met het beloofde mooie weer. Omdat er een aantrekkende zuidoosten wind is voorspeld wordt besloten naar Hoch Elten te gaan, ook al schijnt het dat de koffie daar niet te drinken is. Willem zet zich samen met Maarten op kop en het lijkt er in het begin helemaal niet op dat we ooit in Elten terecht gaan komen. We fietsen namelijk eerst met een behoorlijke tegenwind een heel stuk door de binnenlanden van de achterhoek. Zo heb ik de plaatsnaam bordjes gezien van Doesburg, Achter Drempt, Hummelo, Doetinchem, Gaanderen, Terborg, Etten, de rest ben ik vergeten. Hierbij wordt er door de kopmannen voor gekozen zo weinig mogelijk rechtdoor te gaan, dus gaan we steeds maar weer rechts of links af. Geen idee hoe we precies gereden zijn want als je steeds helemaal achteraan rijdt zie je niet zo veel.

Na Etten krijgt Maarten, die nog steeds op kop rijdt, er echt zin in. Achter hem ligt zo’n beetje iedereen op apegapen, maar daar heeft hij geen boodschap aan. Gelukkig duikt er in Zeddam plotseling een mooi in de zon gelegen terras op en stante pede wordt besloten daar neer te duiken. Zonder Coen weliswaar want hij gaat linea recta terug naar huis omdat hij nog een monumentaal bouwwerk in z’n tuin moet afmaken voordat om vier uur Joep komt.

Na een ongebruikelijke hoeveelheid slagroom verorberd te hebben gaan we na de pauze richting Beek. Hier haakt Arne af, hij voorziet gejakker over de dijk en gaat liever op z’n gemak terug. De rest gaat over de Peeskesbult en een fietspad door veld en bos naar Elten. Hier gaat het gezelschap ook nog eens naar Hoch Elten want dat is goed voor het aantal hoogtemeters.

En daarna gebeurt het dan toch, we hebben nu eindelijk de wind mee en de snelheid wordt  fors opgedreven. Langs Tolkamer, het fietspad achterlangs naar het pontje naar Millingen, over de dijk naar Loo, Westervoort, de A12 brug over de IJssel (Ton gaat er af) en dan naar Rheden (Maarten en Arre slaan af), Ellecom en Dieren. Totaal 107 km, gemiddeld ruim 29 km/h, bij vertrek 14C, bij thuiskomst 21C, 336 hoogtemeters en een fiets die er niet uitziet van het overal opspattende water met modder. Als we nou volgende keer weer zo’n mooi weer hebben …..
 
2028220cookie-checkVandaag zi