16 april 2010. Met nog een week te gaan voor de meeste Bello’s tot KBK werd er vandaag vrij heftig ingezet, en draaide het uiteindelijk uit op een rit van plm. 100 kms. Het werd een retourtje ‘Blauwe Kamer’, met als start een wilde en tevoren niet aangekondigde serie klimmetjes om het nationaal park Veluwezoom uit te komen, daarna de bekende trucs om zovveel mogelijk hoogtemeters te pakken rond Oosterbeek / Doorwerth, daarna even die aanzet om de Wageningse Berg bij te kunnen schrijven (een enkeling wilde afsteken), toen wat ‘rausen’ over de dijk (o.a. om de vluchter weer in te rekenen), en als tractatie het aanzitten op het terras van rest. De Blauwe Kamer. De catering was overdadig, Rocus zal daarvan nog een foto namailen, c.q. op de site zetten hopen we. Pondje over, een motorrijder liet nog even z’n motor stuiteren op de pond, en voor die schade koop je snel een hele nieuwe versnellingsbak voor onze ‘rosjes’. Verschil moet er zijn. Bij het verlaten van de pond gebeurde het wonder. Er werd ‘en groupe’, met een heel behoorlijk gemiddelde (tussen de 29 en 34 kms/uur) uiterst gediciplineerd over de dijk helemaal netjes naar huis teruggereden, waarbij de weinige problemen eigenlijk alleen maar werden veroorzaakt door onbenullige automobilisten en dito motorrijders. We kunnen het dus wel !! De totale tijd in beweging op de fiets (dat is niet hetzelfde als de netto eigen fietstijd, want er is behoorlijk gelift .en geslipstreamed…) benaderde 3.5 uren voor de meeste, niet slecht toch ? Aan deze schitterende voorjaarsrit, terwijl de natuur overal om ons heen stond te exploderen deden mee: Wiebe, Ton, Rocus, Willem, Maarten, Ferry, Pieter, Roel en Arne.

 
2028640cookie-check16 april 2