Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Nee, niet

Nee, niet ALLE andere Bello ’s waren vandaag aan het schaatsen. Ik ( Wiebe ) niet tenminste. De grote vraag waar de schaatsers onder de Bello ’s mee kampen is: WAAR kunnen we schaatsen. De KNSB is de geëigende instantie om schaatstochten op haar site te zetten. Maar verder dan “ Er zijn nog geen toertochten” zijn ze nauwelijks gekomen. De vorst lijkt niet zozeer het probleem maar de overvloedige sneeuwval maakt het ijs onbetrouwbaar en ontoegankelijk. En dat maakt het aanbod van schaatstochten heel dun.
Vrijdag heb ik met oud-Bellolid Marius in Elburg geschaatst. Ze waren daar het traject aan het prepareren waar aanstaande dinsdag de klassieker de Veluwemeertocht wordt gehouden. Maar mooi ijs is anders.
Zaterdag hebben we overwogen om naar Kortenhoef te gaan waar redelijk ijs lijkt te liggen maar vanwege de slechte weersvoorspellingen en de te verwachten drukte hebben we daarvan af gezien. En ook vandaag is van schaatsen niets gekomen. Al met al is het dus geen beste schaatswinter tot nu toe.
Maar er was een goed alternatief vanmorgen. Om 9.00 uur bij de Spar. Lamlendigheid troef want ook dat kwam er niet van. Eerst thuis en bij de behoeftige naasten de boel sneeuwvrij maken en toen met Pia een fraaie wandeling gemaakt. Het bos lag er prachtig bij en in tegenstelling tot de dagen ervoor, toen het erg glad was en ik het asfalt prefereerde boven het bos, leek het mij toe dat er best in gefietst kon worden. Bij thuiskomst om 11.00 uur snel omkleden, de atb uit de schuur en diep het bos in. Prachtige besneeuwde en goed berijdbare paden waar nog niemand een voetstap had gezet met hier en daar een sjokkende bruine hooglander maakten de twee uur dat ik op de fiets zat tot ware wintersport. Het vergoedde een groot deel van het gemis aan schaatsmogelijkheden. Alleen jammer dat ik niet om 9.00 uur tot die ontdekking kwam. Met Arre als maatje was het toch gezelliger geweest.
 

2028790cookie-checkNee, niet