Vandaag met gastrijder Wouter uit Amersfoort naar de Spar. Wie zullen er zijn? Bellogelederen zijn immers wat uitgedund door vakanties en blessures. Toch staan Pieter, Ton en Coen al voor de schuifdeuren.In druk gesprek met een eenzame fietser, die met zijn aanhangwagentje in een paar weken een rondje Nederland doet en duidelijk verlegen zit om een praatje met gelijkgestemden. Hoewel Wouter nog wel wat oostelijker zou willen fietsen wordt i.v.m. de wind besloten westwaarts te gaan. Koffie in Wageningen en over de dijk terug. Dus via Lange Juffer via Bloemers en Zijpenberg (waar Coen in de afdaling niet omkijkt en ook "zijn" boom niet aanwijst) naar Oosterbeek over de Schelmseweg. Aldaar naar Wolfheze en dan door Renkum naar Wageningen. Prachtig uitzicht over de Betuwe, koffie van Ton, die recent verjaarde en gesprekken over fietsen met slanke buizen, nieuwe frames, problemen in Kroatie en….tja waarover niet! Dan naar het pontje dat "zomaar" door Pieter wordt betaald. De veerbaas merkt op dat het veel goedkoper is dan een doos gebak om je verjaardag (alsnog) te vieren. Pieter laat weten dat dit zo is maar had het liever niet zo duidelijk geventileerd gezien. Omdat de anderen vinden dat ook dit in het verslag van vandaag moet is Pieter meteen hiervan vrijgesteld. Waarmee alsnog in een klein verjaardagscadeautje wordt voorzien. Over de dijk trekt Coen nog even aan. Wij suizen Driel voorbij. Wat moet dat worden als er een Pinarello of De Rosa onder zijn achterste zit?  Wij vervolgen onze route  een geheel glad gemaakt wegdek over de dijk bij Arnhem Zuid en dan over de Pley richting Rheden. Bij Presikhaaf zwaait Ton af. Hij meent dat hij nog nooit zo weinig kilometers heeft gereden met Bello. Rheden blijkt precies goed te zijn voor onze gastrijder, die zich nergens los heeft laten rijden maar nu zijn bovenbenen toch wel iets voelt. Coen laat nog weten niets te schrijven op het moment dat hij samen met Pieter richting Dieren draait. Wouter en ik rijden kort uit. Met ruim 83 op de teller en gemiddeld meer dan 28 valt het ons helemaal niet tegen. Sterker nog wij constateren dat dit precies het tochtje was dat aan onze verwacahtingen voldeed. Maar is dat bij Bello niet elke zondag zo?!
2029070cookie-checkVandaag