Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Vanochtend

Vanochtend kwam ik als eerste bij de Spar aan…, echter in 3 minuten kunnen er nog een hoop Bello’s arriveren. De grote regendruppels veren energiek op van het wegdek, dat motiveert enorm … of kleurt mijn bril de situatie wel erg roze? Ik ben geen fysioloog, doch verbeeld mij dat ik het lichaam, dat zich een week lang intensief heeft ingezet in een hemelbrede straal van zo’n 50 km rond Bormio en zich vervolgens gewillig heeft gevoegd naar het dagelijks werk, wel moet tracteren op enige intensieve beweging.
Zo vertrek ik alleen richting Laag Soeren en Loenen en steek vervolgens door naar Beekbergen. Zoals gewoonlijk raak ik in Uggghhelen de weg kwijt en raak op een onverharde weg verzeilt. Als ik op deze weg wil keren, glijdt mijn voorwiel weg. Later geeft de grimas van mijn boterham kaas aan, dat hij mijn val comfortabel heeft gebroken. Uiteindelijk vindt ik de weg en het fietspad naar Kootwijk en via het Hilletje (geen stop, want niet gezellig) naar Radio Kootwijk. Over de hei, de zandverstuiving en de bossen bereik ik Hoenderloo. Echt hard kom ik niet vooruit, misschien kan ik iets goedmaken op de weg langs Delen… Na delen kruis ik de A50 en duik het fietspad op richting brandtoren, maar sla eerder af naar Rozendaalseveld. Na de Zijpenberg de Beekhuizenseweg op en via Postbank en nog steeds Beekhuizenseweg daal ik af naar De Steeg. Zal ik hier langs gaan bij …, neen, laat ik thuis maar gaan douchen. Al heb ik geen Aspin en Tourmalet achter me liggen.
De temperatuur was goed, de neerslag ook. 82 mooie kilometers gemaakt door dit heerlijke gebied.
2029190cookie-checkVanochtend