Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Ondanks Li

Ondanks Limburgs Mooiste, gisteren,  stonden er toch 5 Bello’s aan de start; Ton, Arre, Ferry, Willem en Coen. Twee hadden de buienradar geraadpleegd. Dieprode stippen zijn in aantocht,….. Arre oppert zijn Bergtoer te fietsen, ongeveer 100 km en 1000 (?) hoogte meters. Als opmaat voor de toer volgende week zaterdag in de Ardennen. Bovendien, als het dan met bakken de lucht uit komt zijn we ook zo weer thuis.  We zijn het gauw eens. We rijden naar de start van de Lange juffer, slaan li-af de Posbank op, naar de Steeg, via Rozenbos weer omhoog, naar Rheden omlaag, bij voorheen Rhederhof weer omhoog, naar Rozendaal naar beneden, de Emmapyramide op, door naar de Schelmseweg, draaien, keren, naar de hondenuitlaatplek, weer omhoog, brandtoren, linksom andermaal naar Rozendaal, (het begint te druppelen,…), even discussie wat nu, we komen eruit, weer naar beneden enzovoort. Maar we zitten ruim anderhalf uur op de fiets, waar blijft de koffie? Nou, nog eventjes, dan gaan we over een half uurtje koffiedrinken. Daar gaan we weer, volgens mij richting Velp, de weg bij het open luchttheater omhoog, (naam?) He Ferry, rechtdoor! En weer bij de hondenuitlaatplaats. Achter anderen fietsers aan, maar zover komt het niet. We moeten li-af, die anderen gaan rechtdoor. Wij langs de brandtoren richting A 50. De regen komt toenemend onstuimig het hemelgewelf uit . Nat, nat en blind daar de bril steeds smeriger wordt. Ruim 62 km op de teller en 700 hm. Ondertussen komt de regen met bakken uit de lucht. Daar staan we dan, als een stel verzopen katten. En het begon allemaal zo veelbelovend, goede benen en goede zin. Arre oppert bij hem koffie te drinken. Maar we zijn zo vies, zo nat,…….Willem vindt het echt niet leuk meer en vertrek richting Dieren. Ton denkt hardop en geeft de pijp aan Maarten, ook naar huis. Arre, Ferry en ik besluiten hetzelfde te doen. Nog wel even bij Rozendaal omhoog, warm worden. Bij het restaurant nemen we afscheid van Arre en rijden voorzichtig naar de Steeg, vervolgens Ellecom en ik in m’n uppie naar Dieren. Doorweekt kom ik thuis, direct onder de douche. Heerlijk!!!! Als ik later mijn tellertje controleer blijken we toch nog 74 km en 780 hm gereden te hebben. Ondanks de regen was het me weer een waar genoegen.
Tot ergens in Juli Bellomannen, ik ga genieten van een welverdiende vakantie,…. 
2029260cookie-checkOndanks Li