Vervang deze tekst.
 24. Mei 2009

Vanochtend toch maar weer de stoute (fiets)schoenen aangetrokken en naar de Spar in Dieren gefietst. Even nog Bouke begroet die op weg was naar Eerbeek en toen kwam Roel in het zicht met hem heb ik dan afgewacht wie er allemal van de snelle jongens nog op zal komen dagen. Het werd 09 00 uur en ja een verdere fietsmaat kwam aangefietst, het was Dirk de zoon van Roel. Nou, zo ging ik dan met twee Simonis op stap. Roel had een mooie route bedacht en ik fietste eerst  naast hem, en om zo verder de weg vorderde steeds vaker achter hem afwisselend met Dirk. Het ging van Dieren richting Arnhem via Elecom en de Steeg. Daarna onder de snelwegbrug door richting Arnhem zuid, had Roel het tempo (hij reed de hele tijd op kop) onder de 31 km/h gehouden ging hij op blijbrug toch maar richting de 34 alleen om te kijken of dat ook noch lukt zo tegen een stevige zuidweste wind in. Dirk en ik hadden daar grote moeite me om hem bij te benen. Daarna ging het lekker over de dijken richting de brug  van Heteren waar we dan over de brug naar Heelsum fietsten en dan langs de A 50 naar Wolfheeze en dan door naar Papendal. Daar hebben we dan met ze drieën genoten van koffie met appelgebak. De kilometerteller had dan al bijna 50 km staan. Dus voor de terugweg toch maar de kortere route gekozen via Schaasbergen, Terlet en dan rechttoe rechtaan op Eerbeek af. Een oude vuistregel is dat je als je de eerste helft de wind tegen hebt je de tweede helft  van wind mee kunt genieten. Maar het genot was gauw bekeken toen onze Kopman beslot het tempo op te voeren richting de 40 km/h. Voor mij was het weer goed naar de achtertandwielen van Roel of Dirk kijken want alleen zo kon ik bij blijven.
Uiteindelijk na 70 km om kwart voor twaalf weer in Eerbeek (goed voor het gezinsleven) maar het voelde als of ik 100 km op eigen tempo gefietst  heb, maar het was een heel leuke route en dank an Roel voor zij grandioos kopwerk. Ik kon duidelijk merken dat hij zijn max hartslag naar boven bijgesteld heeft.
2029320cookie-checkVervang de