Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

  De

 
De vraag die 5 Bello ’s (Arre, Ferry, Pieter, Willem en Wiebe) zich vanmorgen om HALFNEGEN stelden was: wie staan hier om NEGEN uur? Ergo wie heeft niet goed opgelet? Wie leest de verslagen niet?
En zie, het antwoord komt nog diezelfde dag via het verslag van August op de website. Zullen we afspreken dat iedereen die volgende week met de club wil fietsen om HALF NEGEN bij de Spar is?
Het verslag van August geeft op indrukwekkende wijze het vertoon van macht van Roel weer. Steeds op kop, van 31 via 34 richting de 40 km. per uur. De volgers hebben flink hebben afgezien.
Hoe anders klonken de geluiden tijdens de koffiestop bij de Planken Wambuis van de 5 Bello ’s die om half negen waren vertrokken. Helemaal niet nodig zo doceerde Arre; wijsheid opgedaan tijdens de nascholing in het Zwarte Woud. Hersteltraining daar gaat het om. Fietsen met een hartslag van rond de 130, zeg zo ‘n 28 km. per uur. Daar wordt je pas beter van. Het eerste kwartier na de pauze werd dat ook keurig gepraktiseerd maar onder aanvoering van Ferry werd toen de knuppel in het hoenderhok gegooid en werd gekoerst met snelheden die ook Roel realiseerde. Jammer dus dat Club Bello vandaag met twee groepjes op pad was. Ze hadden prima met elkaar kunnen optrekken.
Pieter was de man die vanmorgen het koffieadres opperde. Maar met een half uur eerder vertrek vond Willem dat wel erg dichtbij. Vandaar dat er voor werd gekozen om de Posbank in het parcours op te nemen. Via Laag Soeren de Elsberg op, de Posbank over en de Schietbergseweg naar beneden. Toen ook nog maar even de Snippendaalseweg en de Emmapyramide meegenomen om de door Willen gewenste extra kilometers te maken. Bij Burgers Dierenpark werd op voorstel van Wiebe een alternatieve route naar de Planken Wambuis ingezet. Bij de gebruikelijke oversteek niet linksaf maar rechtsaf naar het knooppunt Waterberg. Toen het fietspad op door het bos richting Schaarsbergen.
Op de Koningsweg linksaf en vervolgens met hoge snelheid met Wim op kop rechtuit tot Oud Reemst waar weer het bos werd ingestoken om na rond 40 km. bij de Planken Wambuis te arriveren.
De vervroegde start leverde daar zijn vruchten af want het was pas iets na 10.00 uur toen we onze zetels op een mooie bank en prachtige stoelen op een zonovergoten terras innamen.
De koffie en het appelgebak ( allemaal zonder ! ) met noten gevuld lieten we ons goed smaken en de gesprekken over het voordeel van beheerste snelheden, gematigde hartslagen maar ook het plan
( van Coen en Ferry ) om in 2010 een etappekoers te organiseren van Geneve naar Nice, zorgden ervoor dat een nuttig gebruik werd gemaakt van een deel van het halve uur vroeger vertrek.
Omdat gevreesd werd voor veel fietsdrukte op de Ginkelse hei werd ervoor gekozen om via Ede naar Otterlo en zo naar huis te rijden. Maar een wegomlegging zorgde ervoor dat we verkeerd reden met als resultaat dat we op een gegeven moment in de buurt van Lunteren bleken te zitten.
Maar Arre las de knooppuntinformatie die ervoor zorgde dat we weer op de goede weg terecht kwamen en via Wekerom, Otterlo, Hoenderloo en Loenen waren we rond 13.00 uur met 100 km. op de tellers weer op onze thuisbasis en konden we terugkijken op een mooie Bello-rit.  
2029310cookie-check  De