Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Vandaag

Vandaag onder een strak blauwe hemel bij 16-23C een rondje gemaakt van 140 km en 2200 hoogtemeters.  De eerste kilometers over de ss28 het binnenland is nog tamelijk druk maar langzaamaan wordt het rustig. Zeker als we na 20 km een wonderschoon bergweggetje kiezen en naar de top van de Colle San Bortolomeo (621m) fietsen. Daarna een fraaie afdaling naar 200m en weer verder over de ss28. We gaan de de Col di Nava (934m). Steeds mooie vergezichten als we de s-bochten omhoog gaan.Na de top volgt een korte afdaling en komen we bij Ponte di Nava bij de Tanaro rivier. Met grote snelheid gaat het 30 km langzaam omlaag naar Garessio (621m), onze eerste pleisterplaats. We lunchten bij een typische bar in een bergdorpje, bevolkt met lokalo’s.

Na de lunch beklimmen de Colle San Bernardo (957m) waarna een superieure afdaling volgt van 35 km naar zee. We leggen aan in Allisio voor bier, koffie en gebak op een terras aan het strand. Tenslotte doen we de geaccidenteerde kustweg terug naar Imperia.

 
2029370cookie-checkVandaag