Gisteren 28-4 om 18:00u in Imperia aan de Italiaanse bloemen Rivièra aangekomen na een reis van 1240 km met sneeuw in Zwitserland en overal heel veel regen. Maar ziedaar, 40 km voor we de kust bereiken verdwijnen alle wolken en we bereiken de kust onder een stralend blauwe lucht. Het hotel ligt 10 m (!) van het strand, waar suffers ons verbazen met hun kunsten op de golven. De temperatuur is gematigd. We vinden een heel bijzondere pizzeria, eigenlijk een trattoria, we hoeven niet te bestellen maar krijgen gewoon na elkaar verschillende pizza’s voorgeschoteld die van superieure kwaliteit blijken te zijn. Zo vind je ze niet in Dieren e.o.
Na een rustige nacht en een goed ontbijt vertrekken we voor een rondje binnenland. Vanaf zeeniveau, nou goed dan + 3m, gaan we naar de colle di Oggia (1167m) en vervolgens naar de Passo di Téglia (1387m), die we na 36 km bereiken. We fietsen bij 16C tussen onafzienbare aantallen olijfbomen en de het water raast door de rivieren als gevolg van de enorme regenval van de afgelopen dagen. Alles is nog groen en het landschap oogt daardoor heel liefelijk. Onderweg naar boven is de hemel behoorlijk dichtgetrokken en vlak voor de top horen we de eerste donderklappen. Op de top valt de eerste hagel en begint het behoorlijk te waaien. Maar, we hadden er ons op voorbereid, alle twee een rugzakje mee met beenwarmers, winterhandschoenen, extra jas. Dus alles  maar aangetrokken en dat is ook nodig want de temperatuur daalt tijdens de afdaling naar 7C. Er valt eigenlijk maar weinig hagel en halverwege de afdaling kan alles weer uit. Na een bar-stop arriveren we weer aan zee, 10 km van San Remo. Aan zee is het weer zonnig. We gaan richting San Remo en doen de Poggio natuurlijk. We worden beloond met een schitterend uitzicht op zee. In San Remo een terrasje in de zon en we willen dan terug over de drukke kustweg naar het 25 km verder gelegen Imperia. Maar wat blijkt: de Italianen hebben van de spoorlijn vlak langs en boven de zee een geweldig fietspad gemaakt. We fietsen door diverse spoortunnels, een prachtig slot van onze tocht. 110 km / 2000 hoogtemeters.
 
2029380cookie-checkGisteren