Bello naar de bollen

 

Het is lente. Laten we maar eens zien hoe mooi ons land is. Gekozen werd er voor de bollenvelden.

Ongewoon laat, om 9.15 uur vertrokken we op deze mooie maar nog frisse zondagmorgen bij onze buurtsuper. Het was nog wachten op Ferry en Coen, die in training zijn voor een weekje in het middelgebergte van de Auvergne. Zij hadden al ruim een uur intensieve intervaltraining op de Posbank erop zitten! Mede gezien de windrichting, Oost, werd koers gezet richting Deventer. Met Rocus, Roel, Pieter, Arre, Willem, Wiebe, Ton en de eerder genoemde kanjers had Bello weer een sterke ploeg geformeerd. Via de Wilpsche Klei ging het naar de veerpont naar Gorssel. Voor de veerbaas begint het lenteseizoen echter pas in mei. Dus toch op naar Deventer en hierna met de straffe wind op kop naar Laren voor de koffie. Hier ontmoeten we Bert en het feest werd compleet omdat de verjaardag van Coen nog even dunnetjes werd overgedaan. Coen nog van harte!

Na de brug over de IJssel bij Zutphen ging het niet zoals gebruikelijk zuidwaarts maar werd er weer koers naar het noorden gezet. Op naar de bollen die prachtige bollen! Wanneer de bollen bloeien in hun wondertere kleuren en zoetbedwelmend geuren, Louis Davids, is Holland op zijn mooist. Toen Ferry daarna op kop ging sleuren, werd het ons te machtig en sloegen wij sneeky links af. Voor de vorm riepen we nog naar Ferry maar er was bij hem geen houden meer aan. Verrassend was het daarom dat na zo´n 10 km. Ferry ons weer rechts uit de flank inhaalde. Aangekomen bij Laag Soeren besloten de meesten van ons nog even de Posbank mee te pikken. Uiteraard werd er op de Schaapsallee weer stevig gekoerst, waarbij de jarige met een big smile als eerste boven was. Na zo’n 120 km overheerste het tevreden gevoel. Alleen jammer dat we niet met een tulpenslinger over het stuur naar huis zijn gefietst zodat iedereen had kunnen zien dat we naar de bollen zijn geweest.

 

2029390cookie-checkBello na