Deze week zitten veel leden van Club Bello in de overgang. De overgang van het winter- naar het zomerseizoen welteverstaan. Dus deze week nog schaatsen en mountainbiken. Die attributen kunnen daarna naar de zolder. En de racefiets ván de zolder, want die moet zondag weer zijn kunsten gaan vertonen tijdens de openingsrit voor alle A, B en C Bello ’s naar Bakker in Vorden. Zegt het voort.
Arre en Pieter hebben laten weten verhinderd te zijn ( jammer ) maar de anderen worden om 9.00 uur bij de Spar verwacht.  Volgens de voorspellingen van WeerOnLine is het zondag frisjes, bewolkt en een beetje regen wellicht, maar daar laten Bello ‘s zich natuurlijk niet door afschrikken.
De schaatsen in het vet. Het einde van een winterseizoen met natuurijs waaraan veel Bello ‘ s zich hebben gelaafd. Het leverde mooie plaatjes op, zoektochten op de Nieuwkoopse Plassen, waterballet tijdens de Blokzijlermerentocht en wat al niet meer. Coen investeerde zelfs in nieuwe schaatsen en is helemaal bekeerd tot dit wat in de verdrukking gekomen onderdeel van de Bello-activiteiten. Met als doel het bereiken van het meesterschap door volgend jaar op de Weissensee de 200 km. lange alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. Begin jaren 90 was Club Bello daar ook enkele keren met een meermans afvaardiging aanwezig.  Herleven straks deze tijden?
Op de valreep van het schaatsseizoen mag niet onvermeld blijven de schaatsclinic die Frank een hele tijd geleden al op de kalender plaatste en waar vorige week donderdagmiddag 4 Bello ‘s met plezier aan hebben deelgenomen. Eindhoven ligt niet naast de deur maar om goed twee uur voegden Coen, Maarten en Wiebe zich bij Frank bij het ijssportcentrum aldaar. We werden opgevangen door vertegenwoordigers van de gastheer, Nefit, sponsor van o.a. Erik Hulzebosch die de clinic voor zijn rekening nam. Na koffie met een appelflap en enkele rondjes inrijden werd het ca 15-koppige gezelschap toegesproken door Erik, die al had geconstateerd dat de verschillen in schaatstalent en materiaal groot waren. Dit zo zijnde beperkte de uitleg van Erik zich tot de basisprincipes van het schaatsen waarna, met deze wetenschap in het achterhoofd, rondjes en bochten gereden werden. Erik bracht het leuk, het was niet druk, het ijs lag er goed bij en rond half vijf was er koffie of wat anders. Frank bleef ook nog eten maar de drie anderen kozen ervoor om huiswaarts te keren. Een leuke middag met dank aan Frank. En als Maarten zijn schaatsen nu eens laat slijpen hebben we er weer een schaatstalent en misschien wel Weissenseekandidaat bij.
Dan was er ook nog afgelopen zondag ook nog de veldtoertocht van Last Gear in Eerbeek.  Die bracht 6 Bello ’s op de been, te weten Roel, Ruud R. en Wiebe, iets later gevolg door Coen, Ferry en Pieter. Toen die laatste drie arriveerden was het zo druk dat ze maar van inschrijving afzagen. Het was een leuke route met mooie singlestracks en stevige heuveltjes ten noorden van de Vrijenberg. Later kwamen we ook aan de andere kant van die weg terecht. Pieter kampte nog met de naweeën van een griep en vond een maatje in Roel. De andere 4 gingen er tussenuit maar bij de eerste stop kwamen we toch weer bij elkaar. Daar werd de afspraak gemaakt de groepjes in stand te laten maar gezamenlijk in Victoria te gaan koffiedrinken. Dat werd onderweg herzien in Terlet en de moderne communicatiemiddelen zorgden ervoor dat deze wijziging doorkwam. Want toen de 4 goed en wel aan de koffie zaten, kwam Roel aangefietst.  Alleen, want Pieter was inmiddels afgehaakt en op weg naar huis. Na de koffie werd er nog even stevig gereden met het vizier op ieders huisadres. Om goed 12 uur en na ruim 50 kilometer en een average van 19,9 km. was deze zondagmorgen weer goed en gezellig besteed. Nu de overgang nog overleven zodat we ons aan het racen kunnen overgeven. 
 
2029470cookie-checkDeze wee