Gisteravond een telefoontje van Roel. “ Wiebe, gaan jullie morgen fietsen? “ “ Hoezo ? ” “ Sms mij dan om 9.00 uur even waar jullie gaan koffiedrinken. Dan fiets ik daar in mijn eigen tempo naar toe. “ “ Oké. “
Prachtig weer vanmorgen. Dus geen enkele belemmering om te gaan fietsen. Integendeel, alles nodigde uit om op pad te gaan. Droog, winters, gevroren dus harde ondergrond. Stom genoeg denk je dan dat alle Bello ’s er zo over denken. Dus niet. Alleen Ferry vertoefde bij de Spar.
Dat maakte het overleg snel en gemakkelijk. Besloten werd Roel te bellen en te laten weten dat wij er aan kwamen. Zo gezegd zo gedaan en een tiental minuten later waren we gedrieën onderweg naar Victoria.  
We fietsten in een prettig tempo maar koude vingers grotendeels langs de ATB-route naar de Residence. Daar troffen we een leeg restaurant aan en zelfs de open haard brandde niet. Had ook hier de kredietcrisis toegeslagen? De serveerster die ons voorzag van koffie en appelgebak stelde ons maar gedeeltelijk gerust. Dit weekend weliswaar vol bezet i.v.m. de vakantie maar de komende dagen slechts mondjesmaat. Gelukkig komen er binnenkort weer voetbalploegen aldus de serveerster, en voorts is men bezig om nieuw markten te zoeken en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Wij wisten er wel een. Wielerploegen. Maar ja, dan moeten die van Zuid Limburg worden afgesnoept en dat zal niet meevallen. Verder keken we alvast vooruit naar de zomer. De fietsen staan al weer klaar. En voor Roel ligt er de uitdaging om met zijn zonen de Mont Ventoux te beklimmen. Werk aan de winkel dus.
Ieder van ons had zo zijn eigen reden om rond 12.00 uur thuis te zijn. Maar ja, de Varenne konden we toch niet laten liggen. Dus snel op de fiets, door de Varenne, achterlangs het chauffeurscafé en na de Coldenhovenseweg via de ATB-route linea recta richting Veluwezoom. Op de Burg. Bloemersweg namen we afscheid van Roel en gooide Ferry het gas erop om de tijddoelstelling te halen. En dat is goed gelukt. Met 45 km op de teller bracht deze zondagmorgen drie Bello ’s wat er van wordt verwacht. Fietsplezier met Bello-vrienden.
 
2029490cookie-checkGister