Vorige week zaterdagochtend nog -11 bij het Apeldoorndierens kanaal vandaag alles weer gewoon nat en grauw. Met zeer matige weersverwachtingen op naar de Spar. Aldaar een vreemde fiets met grote wielen onder de luifel, gelukkig met een bekende berijder n.l. Willem. Trotse bezitter van een op maat opgebouwde Jan Jansen, zowel geschikt voor het bos als op de weg. En dat was het dan…..ook Pieter bleef niet trouw aan zijn eigen oproep. Iets na negenen dus op goed geluk maar Noord waards via de mountainbike route met als uiteindelijke doel Victoria (later werd dat het chauffeurscafe en weer later weer Victoria. Het bleek veel droger dan verwacht (althans tot aan de koffie) en velen waren afgeschrikt door de weersverwachtingen want er waren nauwelijks mensen/fietsers in het bos. Oplettende boswachters en spoorzoekers gaan hun hoofd breken over de achtergelaten sporen. Een eenzame mountainbiker is tot daaraan toe maar een verdwaalde stadsfiets in het bos (misschien zelfs wel met fietstassen waarin de zaterdagse boodschappen zaten) is toch wonderbaarlijk. Willem en ik hadden van deze bespiegelingen geen last en ploeterden ons naar de koffie. Haardvuur en gesprekken over websites, onderwijs, marktwerking en gezondheidszorg (in willekeurige volgorde) en het leven in het algemeen begeleidde de koffie en taart. Geestelijk en lichamelijk gelaafd gingen we weer richting Dieren, inmiddels in niet aflatende regen (kregen de thuisblijvers toch een beetje gelijk?!). Na Willem thuis te hebben afgezet door naar Rheden. Daar 60 goede kilometers op de teller, een welbestede ochtend en een voldaan gevoel. Toch geen “gelijk” dus voor de thuisblijvers.
2029540cookie-checkVorige wee