Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Pieter, hi

Pieter, hier komt het antwoord op je vraag. Oude (schaats)tijden herleven. Van oudejaarsdag tot en met vandaag, al 12 dagen achtereen, elke dag op de schaatsen. Rond oud en nieuw in Doesburg, later op het kanaal (vaak met Pia en een keer met Coen die vlak voor nieuwjaar nieuwe schaatsen ( frees skates ) heeft gekocht en inmiddels helemaal aan de schaatssport verslingerd is ), en deze week een paar schaatstochten; woensdag de Blokzijlermerentocht, gisteren de Nieuwkoopse Plassentocht en vandaag De Dorpentocht bij Giethoorn. Bij de Blokzijlermerentocht waren Bouke, Ruud en Wiebe present. Het was er verschrikkelijk druk en dat, in combinatie met het dooiweer, deed afbreuk aan de ijsvloer en de sfeer. Alle schaatsers, ook wij (vertrokken voor de 35 km) werden verbannen naar de 15 km. route. Toen we die erop hadden zitten was inmiddels de hele tocht afgelast en gedwongen te stoppen. Geen succesvolle tocht dus en dat mochten we ons gedeeltelijk zelf aanrekenen. We waren te laat ( 10.00 uur ) vertrokken. Voortaan vroeger ( 8.30 uur ) vertrekken dus, zo concludeerden we. Hoeveel beter was de Nieuwkoopse Plassentocht van gisteren. Er was vooraf druk telefonisch overleg geweest met de Westelijke Bello ‘s ( met aanhang 5 man sterk ) om met een Oostelijke Bello-afvaariging ( Coen, Ruud en Wiebe ) op te trekken. Wij Oostelijken kregen onderweg de nodige aanwijzingen naar een startlocatie doch dat mislukte jammerlijk. We reden bij Nieuwkoop Noord in een fuik en kwamen terecht op een weiland waar werd geparkeerd voor de Nieuwkoopse Plassentocht. Ja, toen maar startkaarten gekocht, koffie gedronken en omgekleed en zo beleefden we het ritueel van vroegere jaren dat zich door de klimaatverandering misschien wel nooit weer zou voordoen. Hoe anders is dat de afgelopen week uitgepakt. Maar daarmee was er nog steeds geen ontmoeting met de Westelijken tot stand gekomen. Dus ook onderweg op het ijs enkele keren met elkaar gebeld waarin wij (probeerden) duidelijk te maken waar wij ons bevonden, raadgevingen voor ontmoetingsplaatsen ( koek en zopietenten bijvoorbeeld ) opvolgden maar daar dan weer geen Westelijken aantroffen, met als uiteindelijk resultaat dat we waarschijnlijk steeds in de buurt van elkaar schaatsten maar er niet in slaagden elkaar te vinden. Jammer, met als leerpunt: voortaan elkaar op vooraf afgesproken en in kaart gebrachte plekken ontmoeten. Maar dat alles nam niet weg dat we hebben genoten van het schitterende gebied, prima ijs, fraai weer en een ongekende sfeer. Na 60 km. ( wellicht toch iets minder -wv-) en mooi aan elkaar gewaagde schaatsers reden we om half twee voldaan huiswaarts. Dat moest vandaag een opvolging krijgen vonden we en dat lukte door in dezelfde samenstelling ( Coen, Ruud en Wiebe ) van gisteren vandaag de Dorpentocht bij Giethoorn te schaatsen. We vertrokken om 8.15 uur uit Dieren. Er waren heel veel tochten in het Weeribbengebied, de verkeersregelaars deden hun werk naar behoren, er was voldoende parkeergelegenheid en, na het ook nu weer het gebruikelijke ritueel in het gebruikelijke café, stonden we om 10.15 uur op de schaatsen voor een rondje van 35 km. Met ook vandaag weer prachtig, licht vriezend weer, goed ijs en Ruud als ijskapitein lieten we heel veel schaatsers onze Bello-schaatshakken zien. Toen we om rond 12.00 uur weer bij het café aankwamen waar we waren vertrokken was het wel heel erg druk geworden en zou een tweede rondje Bello gevaar opleveren voor de schaatsers en de Bello ’s zelf. En, om niet alle thuiskrediet te verspelen, besloten we na een kop (georganiseerde) snert, huiswaarts te keren. Bello’s, Bello ‘s, wat een heerlijke tijden!!!!!
2029550cookie-checkPieter, hi