Blijkbaar zijn het altijd dezelfde Bello’ers die “de rest” kwijtraken. Waarschijnlijk ontbreekt er toch nog iets op hun overigens perfect afgemonteerde fiets: een achteruitkijkspiegeltje! Nu is dit in het dagelijks leven een vaker voorkomend probleem: enkele lieden lopen voorop en soms te ver vooruit, waardoor de anderen niet kunnen of willen volgen. Toch is het niet zo moeilijk. Eliyahu M. Goldratt heeft hier enkele uitgebreide managementboeken over geschreven. In het boek “Het Doel” geeft hij een eenvoudig voorbeeld van zijn Theory of Constraints. Hij geeft hierbij aan, dat je nooit de snelste persoon, machine of afdeling voorop moet laten gaan. De snelheid moet bepaald worden door diegene, die om welke reden dan ook de minste capaciteit heeft: die moet voorop. De anderen hebben dan veel minder moeite om te volgen en hebben dan ook nog “lucht” over om aanwijzigingen te geven. Afgelopen zondag heb ik mij weer op de ATB gehesen (er is nog hoop voor het winterseizoen). Wij (zoon Paul en ik) zijn naar Beekhuizen geweest. ‘t Was inderdaad fantastisch weer! We hebben ook de Theory of Constraints toegepast (twee keer raden wie voorop fietste) en zijn keurig gelijk bij het tennispark aangekomen. Paul op mijn gele Gazelle en ik op een van Buitenhuis geleende ATB met 14 versnellingen Roloff-naaf (prima koffiemolentje). Buitenhuis is in samenwerking met Jan Janssen bezig om een “echte fiets” voor mij samen te stellen. Wellicht dat ik mij binnenkort weer een keer (aan de voorkant van het peloton; zie voorgaande tekst) kom melden. Verder wens ik jullie allen een hele goede jaarwisseling en een sportief en gezond 2009!
2029610cookie-checkBlijkbaar