Bello-United, dat lijkt een toepasselijke naam voor het groepje A,B en C-Bello ’s dat vandaag Flevonice aandeed voor een schaatstochtje. Voor georganiseerde schaatstochten op natuurijs is het nog te vroeg en “wild” schaatsen durfden we niet (meer) aan. Dus dan maar naar Biddinghuizen. Marius en Bouke waren er al eerder geweest. Voor Fred (Borgman) en Wiebe was het een eerste kennismaking met deze 5 kilometer lange schaatsbaan. Het vergde een uurtje rijden voordat wij om goed 10.00 uur op het ijs stonden. Dat is wel even wennen als je Deventer gewend bent. Het oogt als natuurijs, met heuse scheurtjes, maar het voelt een beetje “dood” aan. De omgeving echter benadert het natuurijsschaatsen heel aardig. En met bochten links- en rechtsom en een koek en zopie tent onderweg krijg je op zo ’n mooie winterdag als vandaag toch wel de beleving van vroegere tijden. Gisteren blijkt het met, volgens zeggen, 5.000 schaatsers, erg druk te zijn geweest. Waarschijnlijk is dat aantal vandaag ook wel gehaald. Gelukkig waren wij vroeg, konden we in alle rust onze eerste baantjes trekken en waren er nog stoelen en tafeltjes vrije voor de chocolademelk met een oliebol. Maar allengs kwamen er meer schaatsers op de baan. Na nogmaals aangelegd te hebben voor een kop chocolademelk die we staande moesten opdrinken, vonden we het na 6 baantjes ( 30 km. ) genoeg en wurmden we ons tegen de nog steeds aanzwellende stroom bezoekers naar de uitgang en de inmiddels volle parkeerplaats. Om half twee waren we weer op onze thuisbasis met de wetenschap dat als je gaat, ga dan vroeg en in de hoop dat we binnenkort verslag kunnen doen van echte natuurijstochten
2029590cookie-checkBello-Unit