Alweer zondag, ze lijken elkaar steeds sneller op te volgen. Bij de Spar staan Wiebe, Ferry en Pieter. Fijn, dan hoef ik niet alleen deze zondag. (Ja, gisteren ook geweest, maar ja, het is ook zo mooi en lekker koud buiten!) We volgen de suggestie van Wiebe en besluiten naar de Toekan te fietsen. Wel ver, maar op de harde bevroren ondergrond zal de afstand wel geen probleem zijn voor ons vieren. We vertrekken op asfalt doch alras volgen we een paardepad richting m.i de Elsberg. Wiebe slaat linksaf (ik dacht dat we re-af moesten) nog een keer linksaf, ik kijk achterom en zie Pieter en Ferry volgen; Wiebe slaat nogmaals li-af. Een rondje gereden dus. Ik zie op de GPS dat we iets verder Re-af moeten gaan. ” Coen, volgen ze nog?” Ik kijk achterom en zie niets. Waar zijn ze nou? Ze hadden toch ook wel door dat we een rondje voor de baas aan het fietsen waren? We fietsen terug maar zien niemand meer. Ik denk Ferry in de verte op de rug te zien. We spoeden ons die richting op (is ook de goede richting) maar alras zie ik dat een illusionaire vervalsing me beet heeft genomen; een bord. We besluiten naar de Elsberg te fietsen in de verwachting daar Pieter en Ferry te treffen. Daar aangekomen zien we geen Ferry, noch een Piter. Even verdenken we Pieter ervan van de nood een deugd gemaakt te hebben; niet naar de Toekan! Immers, hij stond niet te trappelen van enthousiasme naar Oosterbeek te fietsen. Wellicht dat het uiteenvallen van de groep per ongeluk aardig te pas kwam? Wiebe en ik scannen de omgeving, nemen geen Bello’s waar, wachten nog even, rijden een rondje en zien nog steeds geen Bello’s opdoemen. We besluiten door te fietsen richting Toekan, verder de Lange Juffer af. Vervolgens over de A50 en linksom parallel aan de A50 naar Oosterbeek. Via onderdoor – bovenlangs – onderdoor de snelweg – Provinciale weg, komen we op de mountainbike route richting het van der Valk restaurant. We denken daar als eerste aan te komen; we hebben de sjoeks er behoorlijk in. We wachten onder het genot van verse koffie. We wachten nog meer, ik neem zelfs een gebakje om de tijd te doden. We kletsen bij. Nemen nog een bakkie. Drie kwartier hebben we daar vertoefd. Geen Ferry, geen Pieter. Is ons vermoeden juist? Zijn ze naar Beekhuizen of Chauffeurscafe gegaan? De Bello-site geeft (nog) geen opheldering. (wie schrijft er van jullie?) Na geruime tijd besluiten we terug te fietsen. Via de route gaan we over het langdgoed Warnsborn, we rijden mee met een groepje van vier mannen. Het gaat lekker zo. Ze gaan dezelfde kant op als wij moeten. Bij de A50 scheiden onze wegen zich. Wiebe en ik gaan door het veld richting Carolinehoeve en binnen door naar de Willemsberg, Carolineberg, richting de Willem keslaan. 12.45 en 62 km verder ben ik thuis met een schone fiets! Geen Pieter of Ferry meer gezien of gehoord. Wat is er toch met die mannen gebeurd? Zouden ze al thuis zijn?
2029620cookie-checkAlweer zon