zondag 30 november 2008 Als laatste arriveer ik vandaag bij de Spar; Arre en Ferry staan reeds te trappelen. Met zijn drieen gaan we de route proberen te fietsen die ik een paar weken geleden met de Garmin heb opgenomen. Ruud fietste toen op kop. Hoewel het direct al fout gaat, we gaan terug naar ‘ start’, is het toch handig de route op het scherm te zien als orientatie. Zo kun je naar de route toe fietsen. Voordeel is in ieder geval dat we door mooie gebieden en op niet alledaagse routes fietsen, richting Landal, naar Loenen, over de ‘ bult’ met het prachtige uitzicht en dan de geel – rode (wandel)route volgen. Richting de Schaapskooi; daar wijken we van de route af. Maar ‘t komt goed, ondanks het feit dat we geen van drieen goede wegverkenners zijn,….. De Garmin helpt waar nodig. Soms betekent dat kluunen. Over de Groenendaalseweg gaan we via omwegen naar het Chauffeurcaf√©. We vragen ons af hoe het de Schiergangers vergaat. Volgens Ferry regende het gisteren op Schier,…. Op de terugweg raken we in de sneeuw gedesorienteerd (Garmin ook) en verdwalen we op zandpaden in de buurt van Coldenhove – Laag Soeren. Een wandelaar is onze redding. We moeten ZO aan houden. Uiteindelijk komen we op de Lange Juffer uit en besluiten linea recta richting huis te koersen. Sneeuw en ijzel maken het fietsavontuur onaangenaam koud! Iets voor enen ben ik thuis. Direct de spullen schoon maken en onder de douche!
2029710cookie-checkzondag 30