Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Hoe Bello

Hoe Bello in een ochtend 300 euro uitspaarde en vrijwel alle aanwezige fietsers gratis koffie en taart bekwamen. Bij de Spar verzamelden zich zich net voor 9.00 uur (in willekeurige volgorde) Ferry, Pieter, Ruud R, Coen, Wiebe, Rocus en bovengenoemde. Wiebe en Ruud lieten weten dat het vandaag door het bos zou gaan richting Beekhuizen. En zo geschiedde. Er werd gekozen voor een schilderachtige, technisch interessante en uitdagende route door ons bekend terrein. Telkens net weer anders dan werd verwacht. Nabij Rheden leek het noodlot toe te slaan. Twee onzer werden 10 meter buiten de moutainbike route staande gehouden door de hermandad. Niet voor de controle van de stickers, zoals het geval was bij de zeer grote groep fietsers nabij hun auto, maar vanwege het feit dat zij zich niet op de officiele route bevonden. De snellere Bello’s waren dit punt reeds iets eerder gepasseerd. Nadat was aangekondigd dat deze overtreding niet door de vingers kon worden gezien volgde 2x een proces verbaal (jawel, 2x een “heterdaadje”!) a 60 euro. Met iets minder enthousiasme vervolgden de twee onfortuinlijken hierna hun route om zich bij de 5 voorrijders aan te sluiten. Zonder verdere problemen werd Beekhuizen bereikt alwaar unaniem en zonder enige discussie werd besloten dat het credo “samen uit, samen thuis” ditmaal ook voor de geleden schade zou gelden (maar hadden we iets anders verwacht van de Bellonisten?!). Dit besluit en de verjaardag van een onzer resulteerde in een rondje koffie en taart van de (ex)jarige, waarbij alle belevenissen van deze ochtend de revu nogmaals passeerden. Na de koffie over het Rozendaalse Veld richting Eerbeek op opnieuw onnavolgbare wijze. Naarmate een ieder weer meer in de buurt van huis kwam werd de groep steeds kleiner. Na Rocus besloten Pieter en ook later Arre om af te slaan zodat Coen, Wiebe, Ruud en Ferry uiteindelijk weer het dichtst bij het vertrekpunt van hedenochtend uitkwamen (althans dat vermoed schrijver dezes)na een in alle opzichten gedenkwaardige en tot nadenken stemmende tocht.
2029730cookie-checkHoe Bello