Hoe gaat zoiets, je komt als “eerste” boven op Hoch Elten en dan krijg je daarom van Arre de opdracht dat je dit stukje moet schrijven, terwijl Coen toch echt als eerste boven was. Soms is de wereld onrechtvaardig. Om 9:05u en 8 graden Celsius arriveert Maarten bij de Spar, geheel in het zweet en behoorlijk hijgend want hij heeft al een wereldprestatie geleverd en in 17 minuten de afstand van 8,5 km vanaf huis overbrugd met behoorlijke tegenwind en een gesloten overweg, z’n teller telt door! In het begin van onze tocht is echter niets van Maarten’s inspanning te merken, hij pakt gewoon ouderwets de kop. Naast hem rijdt Coen, net hersteld van een influenza-aanval en een Veluwetocht met z’n dochter op zaterdag. Op de tweede rij rijden Ruud en Willem. Ze hebben elkaar gevonden in hun voornemen binnen twee uur weer thuis te zijn. Ruud gaat naar de finale partijen van het clubkampioenschap tennis in Dieren kijken waarin zijn vrouw Maike excelleert. Willem gaat ons de weg wijzen, omdat we natuurlijk tegen de wind in starten en dus richting Achterhoek koersen. Op de laatste rij fietsen Arre en uiteraard mijn persoon. Arre is druk bezig met de aanschaf en het in elkaar zetten van zijn nieuwe tandem, voorwaar geen sinecure. Onze route voert ons naar Doesburg, Hummelo, vlakbij Zelhem, (hier ergens nemen Ruud en Maarten afscheid van ons en keren om) Gaanderen, Terborg, Netterden, Hüthum, Hoch Elten, Elten, Beek, Loerbeek, Loil en Angerlo weer terug naar huis, totaal voor mij 96 km. Een aantal opmerkelijke zaken van onze tocht: na het vertrek van Ruud en Willem rijden we zomaar steeds ergens heen, dan weer linksaf dan weer rechtdoor of rechtsaf, zonder precies te weten waar we ergens zitten (Willem is er niet meer bij, dan krijg je dat, toch knap dat we nog thuis zijn gekomen). Het idee is daarbij steeds tegenwind te houden zodat we straks lekker met de wind mee terug kunnen. Verder worden er onderweg door eenieder steeds meer kleren uitgetrokken, uiteindelijk ziet ons tenue er behoorlijk zomers uit. En we houden niet één maar twee koffiestops, beide keren zitten we lekker buiten op het terras in de zon. En dat met de wind mee, ja dat viel eigenlijk wel een beetje tegen. Het was een mooie tocht, volgende week meer!
2029860cookie-checkHoe gaat z