Via de Posbank naar de Spar in Dieren. 8.55 present in afwachting van de anderen. 9.05 (u voelt ‘m al) na rijp beraad met mijzelf richting Elten. Eerst wind tegen, later mee. Gedwongen op kop met alleen lucht voor het fietsen (hardop tegen mezelf praten ging me net iets te ver) richting Doesburg, Angerlo en Loil. Daarna met onnavolgbare en creatieve route naar Loerbeek dat uiteindelijk gelukkig 10 meter van Beek blijkt te liggen. Vanaf Beek weer bekende weg. Twee hijgende snorren vlak achter mij beneden aan de Peeskens bult. Niet omkijken bij schakelgeratel, niet gaan staan maar stevig doortrappen. Bovenop niemand meer achter me. Vlak voordat ik naar rechts het fietspad richting Elten opdraai stuiven zij me nog net – kop over kop – voorbij. Zij hun lol, ik de mijne. Bekende koffie en taart in Hoog Elten vind ik welverdiend. Na 15’ – zo gezellig is het nu ook weer niet met mij alleen – via de Lobith en de Bijland over de dijk richting Westervoort. Forse wind schuin achter en wat regenvlagen. Fietsgroep Amsterdammers neemt de pont in Huissen kort nadat ik daar aanhaak. Voort naar de brug en langs de IJssel terug naar Rheden. Lekker stil 92 km gefietst. Wat deden de andere Bello’s vannochtend?
2029870cookie-checkVia de Pos