Het bleef rustig bij de Spar op deze zondagmorgen. Willem, pieter, Ferry en Arne stonden te wachten. Nadat Arne heel decent zijn blaas in de bosjes geleegd had, kwamen we al snel overeen richting Kootwijk te rijden. Via Laag soeren, Eerbeek,Loenen naar Beekbergen en dan door het bos richting Hoenderlo. Maar voordat we daar aankwamen over een klein fietspaadje richting Ugchelen. Direct na de afdaling weer het bos in om bij de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort te eindigen. Dit mooie paadje heeft wiebe ons laten zien, nadat hij er met de Veluwerijders een keer was geweest. Echt prachtig, maar wel lastige klimmetjes. Dan in strak tempo langs de spoorbaan, onder de A-2 door richting Kootwijk. Zodra we het bos uit zijn begint iedereen direct het tempo te verhogen. Dit levert een spervuur aan demarrages op, zodat we verhit met rode koppen op het terras in de zon neerstrijken. Koffie met appelgebak voor iedereen behalve voor Arne, die na een dieet meer dan 5 kg. afgevallen is en ja dan moet je wel aan de crackers! Na de koffie richting de kathedraal van radio Kootwijk en over het prachtige fietspad naar Hoenderloo. Op het Klimmetje in Hoenderloo gooit Ferry die we tot nu toe steeds achteraan het groepje zagen bungelen de knuppel in het hoenderhok met een stevige tempoversnelling. In gestrekte draf gaat het daarna met zijn 5-en naar het kopje van Deelen. Ook hier wordt weer om het bolletjesklassement gestreden. Er komen 2 koplopers, die tegen de wind en de achtervolgers standhouden tot aan de kruising. Daarna wordt aanmerkelijk vriendelijker doorgereden en niet meer gekoerst, hoewel slechts 2 van ons opmerken dat Maarten met zijn gezin op het Rosendaelse veld zijn echtelijke plichten vervuld. Nadat we Arne thuis hebben afgeleverd keert iedereen weer huiswaarts. Als ik thuis kom heb ik 98 km. op mijn teller. Ik vond het een heerlijk tochtje.
2029890cookie-checkHet bleef