Tijdrit over 150 km. Het reliëf van de Noord Veluwe dat in de voorlaatste ijstijd is ontstaan door de druk van het gletsjerijs, vormde 23 augustus het decor voor de Elf Heuvelen tocht georganiseerd door de schaatsvereniging DSO uit Epe. Of het echt elf heuvels zijn is moeilijk te achterhalen maar het Aardhuis, de Hoge Duvel, De Dellen, De Wieselse Bergen, De Weesberg (2x) zijn heus wel lastig als ze in tempo worden genomen. Geluk, bij de start bij het recreatiecentrum De Jagerstee was het inmiddels droog geworden. Om acht uur, na een bakje, gingen Wiebe, Coen (net weer terug van een fietsvakantie in Duitsland) en Ton van start. Rustig inrijden was er niet bij. Complete pelotons moesten al ingehaald worden en na zo’n tien minuten pufte ik al. Nog zo veel kilometers te gaan en nu al in zo’n hoog tempo. Als dat maar goed gaat. Individuele rijders en groepen die ons tempo probeerden te volgen, moesten vroeg of laat af haken. In vliegende vaart ging het naar de dorpen Gorsel, Apeldoorn, Uddel, Elspeet en Vierhouten. In dit laatste dorp pauzeerden we na ruim 80 km. in de Boerenschuur voor koffie en appeltaart met verse compacte slagroom. Het gemiddelde lag al ruim boven de 30 km. Dit gegeven moedigde ons aan om ook de rest van het parcours met de goed geoliede Bello-trein via Nunspeet, ’t Harde, ’t Loo, Wezep, Hattem, Heerde en tot slot weer Epe af te leggen. Dankzij de combinatie van een goede individuele fysieke gesteldheid, de eendrachtige samenwerking en de prima organisatie presteerden we het om de 150 km met een glorieus gemiddelde van 31,8 km. af te raffelen. Een prestatie die met gouden letters in de Bello historie wordt bijgeschreven.
2029900cookie-checkTijdrit ov