Bello is er (nog steeds) klaar voor Waarvoor? De Mergellandtour, de Dam tot Dam Classic, de Zillertaler Höhenstrasse of de Splügenpassstrasse? De zomertour is achter de rug, (het verslag komt echt nog!), maar de honger voor prestaties is er niet minder om. Ton, Roel en Willem waren ruimschoots op tijd zodat na aankomst van Wiebe en mij stipt om 9.00.18 werd gestart. Zuidwestenwind en niemand op tijd thuis dus mocht het de Blauwe Kamer worden. Via een stukje Lange Juffer, Ellecom, De Steeg en Rheden werd De Zijpenberg beklommen. Dit betekende dat de 2 zomertourfietser getest moesten worden. Beide heren wisten in strak tempo de beklimming af te leggen en als eersten de top te bereiken, adel verplicht (maar hopelijk niet lang meer). Via de Schelmseweg, Warnsborn en Oosterbeek werd het fietspad langs de spoorbaan vervolgd, waarna we via Wolfheze en De Buunderkamp bij De Dikkenberg uitkwamen. De weg werd vervolgd via mountainbikepaden waarna Wageningen werd bereikt. Toen werd het nog echt zwaar: via de uiterwaarden met wind vol op kop naar de Kamer. Zoals door Wiebe beloofd, was de koffie goed, ook de bosbessen- en de aardbeienkwarktaart mochten er wezen. Om 11.40 stapten we weer op de fiets, het pontje over naar Opheusden zodat de dijk langs de Nederrijn met wind helaas niet achter maar van opzij werd afgereden. Op mijn teller 38, 39, 39,5 km per uur: er werd heftig gereden tot aan het bordje Arnhem, toen mocht het tempo wat zakken tot bij Huissen. Na de Pleijroute met het fraaie uitzicht werd afscheid genomen van Ton, zodat via de uiterwaarden van Velp, Rheden achterlangs en natuurlijk De Steeg en Ellecom Dieren weer werd bereikt. Voor Wiebe helaas net iets te laat want voor Dieren meldde de directie zich met de vraag waar hij bleef. Reden voor een prachtige eindsprint, zodat ook Dieren nog even kon genieten van ClubBello. Thuis 109,4 km op de teller en alle reden om op mijn gemak de Lady’s British Open voor golf te bekijken.
2029970cookie-checkBello is e