Het Bellotreintje reed weer vandaag Het is 19 graden, licht zonnetje en toch maar 4 cracks om 9.00 uur bij de start. Wel gelukkig ieder met een eigen doel. Wiebe voor een hersteltraining voor zijn heftige longgriep, Ruud R. om om te schakelen van hardlopen naar fietsen, Ton wil in hun fietsvakantie graag Toos voorblijven en schrijver dezes probeert te herstellen van weekenden ouderwets brassen dat helaas alleen maar een slechtere conditie heeft opgeleverd. ‘t Hilletje wordt het (weer?), met veel prachtige smallere paden zodat Ruud zich heftig kwalificeert voor de titel van Bello-locomotief, overigens perfect aangestuurd door machinist Wiebe: “links”, “rechts”, “links”. Via Eerbeek, Loenen, Vrijenberg, Solle, Apeldornseweg, Spelderholt, Kooiberg, Willemsbos, Assel en een stukje Westerwolde rijden we Kootwijk binnen. Zelfs ‘t Hilletje is bevangen van de oranjegekte want de bediening weet moeiteloos ons appelgebakje om te zetten in een oranjetompoes. Mooie droge vulling zodat het op het terras heerlijk zitten is. Bij de komst van een aantal in oranje tenue geklede mountainbikers is het echt tijd om op te stappen. Het EK-gevoel is bij deze 4 belloleden nog lang niet op het hoogste peil gebracht. Via het Kootwijkerzand, Radio Kootwijk en Hoog Buurlo met zijn prachtige zandverstuivingen, komen we in Hoenderloo uit, waar op de weg naar Schaarsbergen de bellotrein in gang wordt gezet. Dankzij de clubkleding door alle 4 gedragen, de mooie snelheid en de zeer fraaie aflossingen moeten veel mensen op die weg hebben genoten van deze trein. Een aantal fietsers moet het gevoel hebben gehad dat ze stil stonden toen de voortdenderende bellotrein voorbij raasde. Op verzoek van Ton heb ik hem honderd meter voor de Schaarsbergenseweg neergezet voor de eindsprint, maar op dat moment bleek dat de ernstig zieke Wiebe zo veel goede rust had genoten dat het een zeer spannende sprint werd. Voor de zekerheid hebben we Ton toen maar naar huis gebracht waarna de ronde werd afgesloten met de dorpen Velp, Rheden, De Steeg en Ellecom zodat we weer op de hoogte zijn van alle opbrekingen, nieuwe rotondes, snel asfalt en paardenactiviteiten. Ellecom was uitgestorven, dus toch nog bezig met de roes van het dorpsfeest. Met ruim 90 kilometer op de teller, een gemiddelde van 30 km per uur en veel gezien onderweg, was het weer een welbestede ochtend.
2030030cookie-checkHet Bellot