Fantasie rondje Elke keer moet over de keuze van de route overeenstemming worden bereikt om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. De keuze van Pieter, vliegveld Teuge, was dit keer doorslaggevend zodat hij ook de wegkapitein was om ons door het vlakke land tussen IJssel en kanaal te leiden. Vijf Bello’s Pieter, Willem, Coen, net weer terug uit Trentino, Ferry en Ton waren op deze klamme maar droge zondag present. Dit deel van de Veluwe heeft Bello zich nog niet volledig eigen gemaakt. Het was daarom eigenlijk ook weer niet echt verrassend dat we over onverharde paden fietsten en dat zelfs ons de weg werd versperd door een wegafzetting bij een boerderij. Toen we in Voorst aankwamen en daar de borden richting Twello konden volgen, wisten we dat we goed zaten. Om echter bij de ingang van de airport te komen, moesten we als in een criterium, vele linkse en rechtse bochten om de startbaan nemen. Geroutineerd leidde Willem ons naar de koffiestop. Via Apeldoorn kwamen we opnieuw bij het kanaal waar Willem, Coen en de inspirator Ferry flink gas gaven. Door de vele paaltjes, kruisingen en afslagen is het lastig de voorsten te volgen, waardoor af en toe tot kalmte moest worden gemaand. Nog eenmaal testte Ferry op de kilometerslange Schaapsallee ons de benen. Nadat de kruitdampen van deze machtsexplosie waren opgetrokken, bleek dat het met de conditie en de macht van de Bregenz- Vicenza gangers goed voorstaat. Met 99 km. op de teller was ik thuis in Arnhem waarna ik passief de Ronde van de Paasberg kon volgen.
2030050cookie-checkFantasie r