Vorige week beloofd: ook van ons tochtje naar Hoch Elten, waar wij zondag 13 april heen koersten, dient er een verslag te zijn. Wie reden er allemaal mee? Dit is gevaarlijk. Men kan er onbedoeld bij geplaatst zijn, of nog erger, onbedoeld vergeten zijn. Toch een lijstje van rijders, zoals ik mij herinner, die er aan de Spar verschenen: Roel, Arre, Coen, Willem, Ferry, Henny, Aart vdB, en bovengenoemde. We zijn blij Roel er bij te zien, al blijkt hij zijn eerste tochten al weer achter de rug te hebben. De wind stond goed, want heen tegen. In goed tempo wordt er gestart naar Doesburg en binnendoor naar Loil. Hier blijken wij allen de weg goed te kennen en bovendien wordt de wijk mooi gevonden dus hier worden wat rondjes gerond. Verder naar Beek, waar we linksaf de bult oprijden. Mee naar Bregenz-Vocenza of niet, iedereen trapt hier toch voor meer dan hij denkt waard te zijn. In de schaduw van de prachtige bossen rijden we verder, tot onderaan Hoch Elten verwarring blijkt over welke kant we omhoog rijden. Mooie klim, gevolgd door ein Kaenchen Kaffee voor de heren, mit Kuchen. We zijn duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld, want in twee afzonderlijke groepen wordt er afgedaald. Na enig telefoonverkeer en improvisatie treffen we elkaar weer in Tolkamer. Langs de Rijn en vervolgens het Pannerdens Kanaal wordt er hard naar Westervoort gereden. Hier gaan we verder langs de IJssel, die langs de A12 wordt overgestoken. De benen zijn moe, al blijkt dat niet voor ons allemaal te gelden. Coen en Ferry rijden de Posbank nog enkele keren op en af, de rest volgt de IJssel richting Rheden. Arre en Maarten stappen hier uit, de overigen richten zich op Dieren, en verder. Een prima tocht in heerlijk weer; ik verwacht een kilometer of 85 te hebben gereden.
2030130cookie-checkVorige wee