Ronde van Zuid Veluwe Op de dag van de Ronde van Vlaanderen dat het gewoon rot weer behoort te zijn viel het toch alleszins mee. Bij het ontwaken trokken net de laatste resten van een ijzig koufront weg over de Zuid Veluwe. Buienradar.nl gaf aan dat er veel opklaringen zouden zijn met lokaal een winters buitje. Met een graad of twee boven nul en een flets zonnetje waren de weergoden mild gestemd. Bij de Spar was het nog geen massale opkomst van Bello-renners maar met Wiebe, Maarten, Coen, Pieter, Ton en Rocus op zijn Koga Full Pro was er een mooi pelotonnetje present. Uit de gedane suggesties werd gekozen voor Wiebe’s trainingsrondje, dat wil zeggen enkele klimmetjes over de Posbank, daarna naar Hoenderloo voor de koffie en dan over de Veluwezoom huiswaarts. Op de Schaapsallee ontstond er al vrij snel een eerste schifting. De hellingen die hierna volgden, gaven hetzelfde beeld. Steeds was Coen, de kannibaal, als eerste op zijn gemakje boven. De anderen lieten zich echter niet zot draaien. Bij de opgang van Rhederoord naar de Zypenberg leken we ondanks het sleuren, harken en trekken op een stel juffers toen een fietstoerist op een oude stadsfiets liet zien hoe een kerel moet fietsen. Wij negeerden deze vent. Op instigatie van Wiebe moest er op de weg naar Hoenderloo via de Kop van Deelen een treintje worden gevormd. Zonder te exploderen tot een moordend tempo, ging het met soepele tred richting koffie. Tijdens de klim naar Hoog Baarlo gaf Rocus als koprijder er nog een flinke snok aan. Met een dergelijk postuur en een vederlichte carbonfiets is het de ideale combinatie om straks in Zuid Limburg en de Ardennen te kunnen vlammen. Na de koffie ging het nog even in rap tempo naar Beekbergen. Hierna bleek dat enkelen van ons hun bordje hadden leeggegeten. De mores van Bello zegt dat er dan gewacht wordt op elkaar. Huiswaarts kwamen we Roel nog tegen die ook al weer aan het fietsen is. Met bijna 90 km op de teller vond ik dat het goed genoeg is geweest voor de zondagmorgen. Ton
2030180cookie-checkRonde van